VITESSE EN VOETBALSHOP.NL BREIDEN DE SAMENWERKING UIT

Vitesse heeft aangegeven de samenwerking met The Badge Company BV, het moederbedrijf achter Voetbalshop.nl, uit te breiden. Beide partijen gaan een samenwerking aan voor 3 jaar. Hierbij neemt Voetbalshop.nl de exploitatie over van de Vitesse-merchandise, de webshop en de fanshop in het GelreDome. Daarnaast komt er in de nieuwe Voetbalshop-winkel in de Arnhemse binnenstad een officiële Vitesse fanshop.

Shaking Hands, Handshake, Hands, Welcome, Agreement

Beeld via Pixabay

Verdere professionalisering

 

De commercieel directeur van Vitesse geeft aan dat er een grote stap is gezet in de professionalisering van de organisatie met deze nieuwe samenwerking. Voetbalshop.nl is een ervaren partij en op deze manier kan de club de supporters nog beter tegemoetkomen op het gebied van merchandise. Het assortiment wordt namelijk flink vergroot, zowel voor Vitesse-supporters als de bij Vitesse aangesloten amateurclubs.

 

Julius de Keizer, redacteur bij Fitforbeach en expert binnen de merchandise- en fitnessindustrie, verzekert dat de samenwerking met The Badge Company BV een goede stap is. Zo gaan de Vitesse Voetbalshop in GelreDome, een modernere webshop en de nieuwe Voetbalshop in het centrum van Arnhem ervoor zorgen dat zowel Vitesse-supporters, maar ook actieve voetballers hun gewenste merchandise eenvoudig kunnen bemachtigen. Ook partner Nike draagt zijn steentje bij met het inspelen op nieuwe distributietechnieken.

Nieuwe webshop

 

Naar verwachting gaat de nieuwe Vitesse-webshop aan het eind van 2020 live. De webshop krijgt een professionele en betrouwbare look met mooie productfoto’s, waardoor supporters hier eenvoudig en snel hun favoriete items kunnen shoppen. Vitesse maakt gebruik van de ervaring van The Badge Company BV, dat weet hoe je een webshop optimaal inricht om je klanten maximaal te kunnen bedienen. Zo gaat Vitesse zich onder andere richten op snelle laadtijden, gemakkelijk navigeren en een snelle levering van de bestellingen.

De webshop is momenteel nog niet online, maar tot die tijd is de merchandise te vinden in de zogenaamde ‘shop in shop’ op Voetbalshop.nl. De nieuwe Vitesse voetbalshop is deze maand heropend in Gelredome.

 

The Badge Company

 

Al meer dan 40 jaar is The Badge Company BV gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en distribueren van voetbal gerelateerde producten. Het bedrijf werkt voor zowel internationale als nationale partijen, waaronder de Champions League, De KNVB, UEFA, FIFA en alle Amerikaanse sportbonden. Voetbalshop.nl en Voetbalshop.be zijn sinds de start de grootste voetbalretailer van de Benelux. De websites trekken jaarlijks meer dan 15 miljoen bezoekers en hebben meer dan een miljoen geregistreerde klanten. Met een jaarlijkse verkoop van zo’n 500.000 voetbalitems is dit een grote kans voor Vitesse.

Nieuwe sponsor

 

Merchandise is een belangrijke manier voor voetbalclubs om wat centen in het laatje te brengen. Vitesse heeft dit seizoen ook een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Waterontharder.com. Begin 2020 is Waterontharder.com shirtsponsor geworden en vanuit daar is de wens ontstaan om intensiever met elkaar te gaan samenwerken. Vitesse is zeer blij met de hoofdsponsor en geeft aan dat het daardoor continuïteit kan waarborgen in deze lastige tijd.