FC Horst maatje te groot voor VSCO’61

In de uitwedstrijd tegen FC Horst moest VSCO’61 haar meerdere erkennen in de tegenstander. In feite was binnen zeven minuten de wedstrijd als gespeeld bij een 2-0 achterstand. Uiteindelijk leden De Kanaries een 4-0 nederlaag.Afbeelding

Het blijft puzzelen voor de technische staf om de vrijgekomen plek van voorstopper, vanwege het stoppen van Rick Sleurink, in te vullen. Tegen FC Horst werd daar vrij onverwacht Jan van ’t Oever geposteerd. Echter zonder succes, want spits Lars van Wetering wist binnen zeven minuten tweemaal het net te vinden.

Een enorme dreun voor VSCO’61 dat hierna probeerde zich te herpakken. Via de flanken werd wel de aanval gezocht, maar tot kansen kwam het niet. FC Horst kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden, maar de scherpte van de beginfase was even weg. Paul van Pree, Lars Wetering en Ronald Lok mikten naast of over het doel. Op slag van rust moest Thomas van de Kolk zich laten vervangen door Remco van ’t Hul.

Ook de tweede helft leverde FC Horst in het eerste kwartier twee kansen op, maar gescoord werd er niet. Na ruim een uur spelen was het Ricardo Vliek die uit een corner de 3-0 binnenkopte. Grote kansen vielen hierna niet te noteren totdat in de slotfase Mees van de Kuil simpel de 4-0 kon binnen tikken en daarmee de eindstand op het scorebord bracht.

Volgende week speelt VSCO’61 thuis tegen VRC dat met 4-0 won van OVC’85.

Door: Bert Schipper