VSCO’61 – Nunspeet kent geen winnaar in de bekerstrijd

In haar laatste poulewedstrijd voor de beker wist VSCO’61 een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen eersteklasser Nunspeet. Nunspeet kreeg de betere kansen, maar VSCO’61 bood voetballend goed tegenstand en werd uiteindelijk beloond.

De eerste kans van de wedstrijd was voor VSCO’61. Luca Veldhoen werd diep gestuurd en had iets te veel tijd nodig om af te ronden. Even later moest hij geblesseerd van het veld na een harde ingreep. In de tiende minuut nam Nunspeet een 0-1 voorsprong. Uit een vrije trap van rechts legde Amer Torkmani met het hoofd de bal breed en kon Peter Huijgen geheel vrijstaand inkoppen.

Hierna kreeg Nunspeet nog een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten. Deels door slordig balverlies aan de kant van VSCO’61. Nunspeet dat terugzakte op de eigen helft en via een snelle omschakeling probeerde tot succes te komen, verzuimde de voorsprong te vergroten. Daarbij had het de pech dat doelman Arjan ten Klooster deze middag in topvorm was.

Ook de tweede helft waren de beste kansen voor Nunspeet, maar of het vizier van de aanval van Nunspeet stond niet op scherp of doelman Ten Klooster was een sta in de weg. Het meest werd dit geïllustreerd doordat Ten Klooster een zwaar gegeven strafschop van Peter Huijgen wist te stoppen.

Het aantal gecreëerde kansen was overigens geen afspiegeling van het veldspel deze middag. VSCO’61 bleef goed partij geven en liet zien dat het, na een moeizame start, toch beter in het spel komt. Na het vertrek van de helft van de selectie is het natuurlijk ook geen sinecure om een nieuw elftal te smeden.

De Kanaries kregen loon naar werken. Een kwartier voor tijd wist Klaas Woudenbergh op rechts goed door te gaan en zijn voorzet werd door invaller good-old Wim de Vries binnengekopt (1-1). Hierna werd de druk op het doel van VSCO’61 vergroot, maar De Kanaries wisten uiteindelijk een knap gelijkspel over de streep te trekken.

In ieder geval biedt deze wedstrijd aanknopingspunten voor de technische staf voor de start van de competitie komende zaterdag. Dan reist VSCO’61 af naar FC Horst en deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Door: Bert Schipper