OWIOS verlaat bekeravontuur met nederlaag in Kampen

In de derde en laatste bekerwedstrijd heeft OWIOS met 2-1 verloren van DOS Kampen. Door deze nederlaag is OWIOS op doelsaldo uitgeschakeld om door te gaan naar de volgende bekerronde. 

 

OWIOS speelde een prima wedstrijd en elke week worden er weer stappen gezet. In het centrum liet Joey Mensink een prima indruk achter. Tegen 1e klasser DOS Kampen was het alleen net niet voldoende. De goed spelende jongeling Rik Stouwdam had OWIOS na een mooie aanval over de linkerkant reeds vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot ging van dichtbij over het doel. Aan de andere kant was het Twan Knul die met een mooie kapbeweging Bennie Veldhoen uitspeelde, maar zijn inzet was een prooi voor Jacco van Olst. Na een half uur dacht iedereen dat DOS Kampen op voorsprong kwam met een scrimmage in de doelmond. Maar liggend op de doellijn kon doelman Jacco van Olst met een uiterste krachtinspanning de bal wegtikken voor de instormende Dossers. In de daaropvolgende aanval kwam OWIOS door op de achterlijn, maar de voorzet van Van Haagen was net te hoog of Henrik Uitslag was te klein om de bal in het doel te koppen. Ruststand 0-0.

 

Vlak na rust had OWIOS de kans om op voorsprong te komen, maar Erik van Haagen miste een uitstekende mogelijkheid. Tien minuten na rust ging het fout bij OWIOS. Bij een duw in de rug kwam de bal op de arm van Dennis de Boer en scheidsrechter Van Dijk floot voor een vrije trap. Deze houdbare bal verdween van schrik en iedereen langs doelman Van Olst. OWIOS probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar kwam niet echt meer tot grote uitgespeelde mogelijkheden. Bij een uitbraak een kwartier voor tijd was Allan Bakker eerder bij de bal dan doelman Van Olst en zette de 2-0 op het scorebord. In de laatste 10 minuten had DOS Kampen de score verder op kunnen voeren, maar de voorwaartsen misten de scherpte. In blessuretijd zette Mike Bastiaan de 2-1 op het scorebord wat tevens de eindstand werd.

 

In de eindstand kwam OWIOS net een doelpunt te kort om door te bekeren. Zowel OWIOS, Be Quick ’28 als sv Epe haalden 3 punten. OWIOS had hetzelfde doelsaldo als Be Quick ’28 (-2), maar een doelpunt minder gescoord. DOS Kampen en Be Quick ’28 gaan door naar de volgende ronde.

 

Komende week start de competitie. OWIOS begint thuis tegen het sterke Unicum om 14.30 uur.

 

Opstelling Owios: Van Olst, De Boer (65. Hoogland), Mensink, Veldhoen ©, Hamelink, Maat , Bastiaan, Van Haagen, Stouwdam, Van ’t Oever (46. Van ’t Hul), Uitslag (75. Jonker)

 

Scoreverloop:

’54 – 1-0 Bas Adema

’78 – 2-0 Allan Bakker

’90+2 – 2-1 Mike Bastiaan