Duno nipt onderuit tegen titelkandidaat Achilles Veen

Hoofdklasser Duno is er niet in geslaagd te stunten tegen titelkandidaat Achilles Veen. De bezoekers wisten uiteindelijk dankzij een doelpunt in de zeventigste minuut de aantrekkelijke wedstrijd met 0-1 te winnen. Voor de thuisploeg was het de tweede nederlaag met minimaal verschil, op de eerste speeldag werd de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord ook al met 1-0 verloren. 

Op een goed bezocht Sportpark De Waaijenberg begon de thuisploeg uitstekend aan de wedstrijd en kreeg Duno via Koen Huntelaar, Roy Talsma, Giovannie Scharrenberg en Alper Yaldiz mogelijkheden op de verdiende openingstreffer, terwijl ook de bezoekers uit Veen enkele malen dichtbij de openingstreffer waren. Nadat de sterk spelende Faysal Shayesteh de grootste kans van de wedstrijd tegen voormalig Lienden-doelman Jan Schimmel aanschoot, werd het daarna een turbulent kwartiertje in Doorwerth. Eerst leek een afstandsschot van Achilles Veen via de paal en doelman Patrick ter Mate de lijn te passeren, daarna werd Duno een zuivere strafschop onthouden na een handsbal.

In de tweede helft bewees Achilles Veen titelfavoriet te zijn en moest de Doorwerthse formatie van trainer Anoush Dastgir voornamelijk verdedigen. Het was aan de uitblinkende doelman Ter Mate te danken dat Duno lang stand hield, maar uiteindelijk scoorde Remon Koenen de enige treffer van de middag. In de slotfase was het flink gerenoveerde Duno via Giovanni Scharrenberg nog dichtbij een gelijkmaker, maar doelman Schimmel trad reddend op. Voor Duno is het nu zaak om het goede spel in de wedstrijden tegen Achilles’29 (in Groesbeek) en Rijsoord om te zetten in punten.

Door onze redactie©