Seizoensstart De Graafschap met een klinkende zege op FC Den Bosch

De Graafschap is maandagavond uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen 2020-22021. Op De Vijverberg, waar iets meer dan 3.100 Superboeren aanwezig waren, werd er gewonnen van FC Den Bosch. De mannen van trainer Mike Snoei begonnen door een 4-2 zege met een goed resultaat aan het nieuwe seizoen. DOOR: De Graafschap

Nieuwelingen en Van Huizen

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle Superboeren die ons zijn ontvallen en Henk ‘Kappertje’ Overgoor in het bijzonder. Het clubicoon van De Graafschap overleed eind april. Daarna begon de wedstrijd en De Graafschap startte met vijf zomerse aanwinsten – te weten Rody de Boer, Julian Lelieveld, Elmo Lieftink, Danny Verbeek en Rick Dekker – in de basis tegen de gasten uit Den Bosch, waarvoor Verbeek vorig seizoen nog uitkwam. FC Den Bosch begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een eerste kans via Jizz Hornkamp, maar De Boer had geen moeite met de lage schuiver. Na iets meer dan een kwartier voorkwam De Boer met een goede redding de 0-1 nadat Ryan Trotman vrij voor het doel stond.

Na iets meer dan een kwart wedstrijd liet De Graafschap wel even van zich spreken: Daryl van Mieghem leek vrij op Den Bosch-keeper Wouter van der Steen af te gaan, maar Van Mieghem kreeg de bal niet goed onder controle. Even later later had Mohamed Hamdaoui de ruimte om uit te halen, maar hij schoot een paar meter voorlangs. Daarna brak een fase aan waarin beide ploegen niets creëerden. Vlak voor rust kwam De Graafschap enigszins tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Hamdaoui kopte Toine van Huizen de bal in de verre hoek achter Van der Steen.

Uitlopen naar zege

De Graafschap noteerde de eerste kans van de tweede helft en werd snel gevaarlijk via Hamdaoui, die net over schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied na goed voorbereidend werk van Dekker en Ralf Seuntjens. Even later kwamen de Superboeren goed weg nadat Hornkamp het van ver probeerde en de lat raakte. In de tegenaanval kreeg Van Mieghem een grote kans op aangeven van Hamdaoui, maar hij werkte de bal vrij voor de doelman naast. In de tegenstoot kwam Den Bosch er gevaarlijk uit en De Graafschap moest de 1-1 slikken. Lelieveld passeerde De Boer op aangeven van Kevin Felida.

Daarna ging het opeens hard en stond De Graafschap stond snel weer op voorsprong. Eerste krulde Hamdaoui de bal na een goede combinatie via onder meer Roland Baas over, maar vlak voor het uur spelen maakte Van Mieghem van dichtbij wel de 2-1. Vlak daarna werd het ook 3-1 via Lieftink, die de bal binnen werkte op aangeven van Van Mieghem. Direct na de de 3-1 voerde Snoei zijn eerste twee wissels door en onder meer Johnatan Opoku, die zijn debuut maakte, kwam in het veld. Van Huizen werd niet veel later gevaarlijk met een kopbal uit een vrije trap van Van Mieghem, maar Van der Steen plukt de bal uit de hoek. Opoku luisterde zo’n tien minuten voor tijd zijn debuut op met een goal: hij haalde van een meter of twintig uit en knalde hard raak in het dak van het doel: 4-1. Vlak daarna deed Hornkamp nog iets terug door de 4-2 te scoren, maar De Graafschap kwam absoluut niet meer in de problemen en begon zo goed aan het nieuwe seizoen.

“Moeten tevreden zijn met resultaat”

“Het was de eerste wedstrijd, waarin het soms wat stroperig verliep – met name in de eerste helft. Maar ik heb ook goede dingen gezien, vooral na rust”, vertelde Snoei. “Toen creëerden we een paar goede kansen en maakten we gelukkig drie goals. We moeten tevreden zijn met het resultaat en nu, na de eerste wedstrijd, de lat niet te hoog leggen. Dan is het fijn dat we de drie punten pakken en vier keer scoren.”

De Graafschap – FC Den Bosch: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van Huizen (10.), 1-1 Lelieveld / eigen doelpunt (53.), 2-1 Van Mieghem (59.), 3-1 Lieftink (62.), 4-1 Opoku (79.), 4-2 Hornkamp (80.)

Arbiter: Higler | Toeschouwers: 3.116

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld (62. Van Heertum), Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Verbeek (90. Konings), Dekker (73. Schuurman); Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (62. Opoku).

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©; Deijl, Soumaoro, Van der Winden, Green; Meerveld (72. Mulders), Van der Heijden (85. Lambert), Felida, Van Moorsel; Hornkamp en Trotman (60. Bolsius).

Gele kaart(en) De Graafschap: Opoku (83.)

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Hornkamp (33.), Felida (67.), Meerveld (72.)