Transfer Donny van de Beek maakt Veensche Boys trots (video)

De telefoon heeft bij hem sindsdien niet meer stilgestaan. “Het is een trots dorp”, merkt de familie uit Nijkerkerveen, waar Donny in zijn kinderjaren begon bij de plaatselijke Veensche Boys. Een goed moment om de stap naar deze ‘prachtige club’ te maken, meent vader André. “Maar Ajax zit in ons hart”, haast hij zich te zeggen. “Daar zijn we in principe nooit klaar. Nog tien jaar daar voetballen was geen straf geweest, dan had je Donny ook niet gehoord.” Maar op een gegeven moment is het tijd om verder te kijken, ziet vader.

Door: Nijkerk.nieuws

Zaterdag nog langs de lijn

Afgelopen zaterdag stond Donny nog langs de lijn bij de Veensche Boys, waar alles voor hem begon voor hij op 10-jarige leeftijd werd opgepikt door Ajax. Voorzitter Jan van Leuveren sprak met hem die dag. “Maar toen liet hij nog niks los.” Nu hij naar Engeland gaat, verwacht Van Leuveren hem wat minder vaak op de club te treffen. “Maar als het kan, dan komt hij. Bijvoorbeeld om bij zijn broertje te kijken.” Van Leuveren vindt dat Van de Beek er helemaal klaar voor is en geduldig het juiste moment heeft afgewacht. Sommige jongens komen volgens hem ‘net met de kop boven het maaiveld’ en vinden dan dat ze naar een grotere club moeten. “Donny is nu 23 jaar en volgroeid bij Ajax.” In Manchester bruist het volgens hem van de historie. “Samen met Real Madrid, is dit de grootste club van Europa.”
Iets voor hem organiseren als eerbetoon na zijn transfer naar Manchester zou mooi zijn, vindt Van Leuveren. “Dat heeft hij verdiend.” Maar of dat haalbaar is in deze coronatijd, weet hij niet. “Daar moeten we het eens met elkaar over hebben.”

 

VIDEO