Björn Ceelen op beladen positie veiligheidscoördinator NEC

Bjön Ceele is de nieuwe veiligheidscoördinator van N.E.C. De 41-jarige Ceelen heeft een achtergrond als marinier en commando bij Defensie. Daarnaast was hij jarenlang de coördinator van de vrijwilligers bij Achilles ’29. Met het contract dat hij heeft ondertekent verbindt hij zich voor minimaal één jaar aan de Nijmeegse club.

Verantwoordelijkheden veiligheidscoördinator

 

Ceelen gaat aan de slag met het coördineren van de veiligheidsinspanningen rondom voetbalgelegenheden van N.E.C. zodat rust en orde gehandhaafd worden. In de functie draagt hij onder andere zorg voor de veiligheid van het publiek, gasten en medewerkers bij wedstrijden, het opstellen van draaiboeken veiligheid en onderhoud hij contacten met de supporters van N.E.C. Die laatste groep was niet te spreken over de vorige coördinatoren en er zijn een aantal conflicten geweest.

Beladen positie

 

De positie van veiligheidscoördinator bij N.E.C. is nogal beladen. Zo kregen de vorige supporterscoördinatoren, Frank Bijlsma en Gerard Huizinga, een deel van de fans tegen zich na diverse conflicten. Zo liep onder andere het conflict over een spandoek uit de hand omdat deze volgens de club niet was aangemeld, wat vaste procedure zou zijn. Vervolgens waren er spreekkoren en spandoeken gericht tegen de toenmalige veiligheidscoördinator Gerard Huizinga.

Nieuwe uitdaging

 

Björn Ceelen geeft te kennen uit te kijken naar deze nieuwe uitdaging bij N.E.C. Op 3 augustus is hij gestart en hij heeft in de voorafgaande periode al verschillende goede gesprekken gevoerd en is helemaal meegenomen in de cultuur van de club. Hij is van plan om zich de functie zo snel mogelijk eigen te maken, zodat hij snel en gestructureerd aan de slag kan gaan.

Start voetbalseizoen

 

Één voor één worden de competities weer opgestart en valt er voor de supporters weer wat te beleven. De sportzomer van 2020 is er eentje die in de geschiedenisboeken komt, maar door de coronastop om andere redenen dan gehoopt. Het is tijd om weer vooruit te kijken en met de legendarische woorden van Johan Cruijff: “elk nadeel heb zijn voordeel”. Voetballers hebben deze onverwachte rustperiode opgepakt om fitter te worden, te herstellen en sterker dan ooit terug te komen.

 

Wedstrijden op de planning

 

Het eerste dat er voor N.E.C. op het programma staat, naast enkele oefenwedstrijden, is de Keuken Kampioen Divisie. De spelers zijn goed fit, omdat ze een tijdje geen wedstrijden hebben gespeelt.

 

Wedstrijden vragen veel van het lichaam, waar een woordvoerder van Sundt.nl over mee kan praten. “Tijdens een wedstrijd spannen de spelers zich nog harder in dan bij een training. Door deze grote inspanning verliest het lichaam veel vocht. Het is belangrijk om dit aan te vullen zodat het lichaam niet uitgedroogd raakt en er bijvoorbeeld gigantische spierpijn of kramp optreedt. Isotone sportdranken leveren vocht en energie voor tijdens de wedstrijd en ook na een wedstrijd kan dit helpen bij een sneller herstel. Ook valt magnesiumgebruik sterk aan te raden voor iedere fanatieke sporter.”

 

 Keuken Kampioen Divisie

 

Sinds 2018 heet de Eerste Divisie Keuken Kampioen Divisie, naar de hoofdsponsor Keuken Kampioen. De twaalf jaar daarvoor heette de op een na hoogste voetbalcompetitie van ons land de Jupiler League. De eerste Divisie heeft in het verleden ook Toto en de Gouden Gids als hoofdsponsor gehad. Onlangs heeft de Coöperatie Eerste Divisie bekendgemaakt dat de samenwerking met sponsor Keuken Kampioen is verlengd voor onbepaalde tijd.