Vitesse krijgt een drukke transferzomer

Advertorial  – Een nieuwe trainer, een andere hoofdsponsor en een gehandicapte selectie. Bij Vitesse is altijd wat te beleven en ook anno 2020 is dit niet anders. Dat de Arnhemse club op de website nog geen stafleden en selectie heeft toegevoegd, duidt op de onzekerheid over de invulling. Hoewel het duidelijk is geworden dat Thomas Letsch de scepter gaat zwaaien, is de selectie nog niet compleet. Werk aan de winkel voor de technisch directeur, terwijl ook hij een nieuwbakken lid van de directie is.

Linssen en Matavz weg, Pasveer blijft

Johannes Spors is 1 april begonnen aan zijn eerste klus als technisch directeur. Mede daardoor is de aanstelling van een Duitse trainer niet verrassend, aangezien ook Spors over een Duits paspoort beschikt. Spors zag met Bryan Linssen en Tim Matavz twee topscorers vertrekken. Samen maakten ze 26 treffers, wat meer dan de helft van het totaal is (Vitesse produceerde 45 doelpunten). Hoewel het nog niet bekend is waar de aanvallers volgend seizoen voetballen is het vertrek zo goed als zeker. Zowel Linssen als spits Matavz beschikt over een aflopend contract.

Daarnaast is ook een handjevol huurlingen richting de uitgang vertrokken. Uit de hoek van de doelmannen kwam wel positief nieuws: good-old Remko Pasveer zette een krabbel onder een nieuw contract. Verkoop seizoenkaarten valt tegen: alleen RKC scoort slechter

De nieuwe aankopen van Spors zullen ook bij het publiek voor meer vertrouwen moeten zorgen. In de Eredivisie zien vrijwel alle clubs (behalve FC Groningen) een afname in de verkoop van seizoenkaarten. Vitesse verkocht tot dusver 3300 seizoenskaarten, wat bijna 52% minder is ten opzichte van vorig seizoen, toen er precies 8000 kaarten werden verkocht. Alleen hekkensluiter RKC verkocht verhoudingsgewijs minder seizoenkaarten.

Bookmakers: Vitesse eindigt in de subtop

De verkoop van seizoenkaarten is inherent aan de portemonnee waar Spors over beschikt. Wanneer de verkoop tegenvalt, zal de club minder winst maken. Daar komt bij dat meer supporters automatisch meer geld opleveren. Echter, gezien de Russische invloeden binnen de club, zal er ongetwijfeld een aardig budget vrijkomen.

De bookmakers zien de geel-zwarten terug in de subtop, waar ze voornamelijk concurreren met FC Utrecht. AZ, Ajax en PSV lijken te hoog gegrepen, maar Vitesse beschikt over een voorsprong op SC Heerenveen en FC Groningen.