CBD en topsport

Iedere topsporter wil het maximale uit de prestaties halen. Dit kan een enorme druk opleveren voor professionele voetballers die op hoog niveau moeten kunnen concurreren en kan verleiden om op zoek te gaan naar ondersteunende middelen. CBD-producten worden door steeds meer topsporters gebruikt. Zo is bekend van beroemde Amerikaanse atleten zoals de MMA-vechter Nate Diaz, de bokser Mike Tyson en American Football-speler Derrick Morgen dat ze CBD gebruiken. In Nederland zijn atleten hier nog wat minder uitgesproken over.

 

CBD is geen doping

 

Vanaf 1 januari 2018 staat CBD niet meer op de lange dopinglijst van de World Anti-Doping Agency (WADA). De stof is sinds deze datum van de lijst met verboden middelen verwijderd en is tegenwoordig een legaal product in de (top)sport. Het voedingssupplement is tegenwoordig onderdeel van het dagelijks leven van veel sporters omdat het bij kan dragen aan succesvolle prestaties, focus en het herstelvermogen van het lichaam. CBD is afkomstig van de hennepplant, maar bevat geen psychoactieve stoffen en heeft dus geen hallucinerend effect.

 

Wat doet CBD?

 

Het bekendste effect van CBD is de kalmerende invloed die het supplement heeft, zowel op lichaam als geest. Daarnaast heeft cannabidiol invloed op de ontstekingsreacties in het lichaam, de pijnsensatie, de cardiovasculaire bloedstroom en de lichaamstemperatuur. Hierdoor zijn vele sporters bij cannabidiol geholpen, van hardlopers die tijdens het rennen van kenmerkende pijntjes af willen tot de yogawereld waar CBD wordt ingenomen voor meer focus op de ademhaling. Daarnaast helpt CBD bij stressregulatie, wat prettig is voor professionele atleten zoals voetballers in de hoofdklasse die last hebben van zenuwen voor een wedstrijd, spierpijn, blessures en lichamelijk herstel.

 

100 procent natuurlijk

 

Doordat CBD 100 procent natuurlijk is, heeft het een beter effect dan medicijnen die vooralsnog vaak worden voorgeschreven bij blessures. Zo kunnen atleten in plaats van Diclofenac vele malen beter CBD olie gebruiken bij ontstekingen. CBD heeft geen bijwerkingen en ook het herstel is vele malen sneller. In het dagelijks leven kan CBD ook een waardevolle toepassing zijn, doordat het een positieve invloed heeft op het immuunsysteem en het herstel van de spieren en het gehele lichaam bevordert door de ontspannende werking.

 

Ontspannen voor en na de wedstrijd

 

CBD geeft een bepaalde kalmte waardoor gebruikers in een diepe en ontspannende slaap vallen. Slaap is altijd belangrijk, zeker op het moment dat er een optimale prestatie neergezet moet worden. Door CBD te gebruiken kunnen atleten uitgerust en energiek opstaan, met het gevoel dat ze klaar zijn voor de overwinning.

 

Hoe CBD te gebruiken?

CBD is zowel voor-, tijdens-, en na het sporten te gebruiken. Er zijn verschillende effecten om van te profiteren. Na het sporten helpt CBD bijvoorbeeld bij het ontspannen van de spieren en voorkomt het spierpijn.  De meest gebruikte methode om CBD in te nemen is in de vorm van CBD-olie. Deze olie wordt onder de tong gedruppeld, waardoor het direct wordt opgenomen in het lichaam.

 

Ook is het mogelijk om wateroplosbare CBD te mengen met het water in de bidon om dit in te nemen tijdens het sporten. Lees hier meer over de verschillende vormen van CBD.