PB l De nieuwe verlichte voetbalvelden van FC Bergh

Sinds afgelopen maart 2020 liggen de voetbalvelden van FC Bergh er weer netjes bij. Op dit nieuwe complex liggen twee nieuwe kunstgrasvelden en één natuurgrasveld. Het gras is groener dan ooit voor FC Bergh. Dit komt natuurlijk door de goede prestaties en vele zonuren. Maar op het moment dat de zon ondergaat blijven de velden uitstekend verlicht. Bij FC Bergh zijn de velden namelijk voorzien van nieuwe LED sportveldverlichting.

FC Bergh is een fusieclub in ’s-Heerenberg die in 2019 als MvR gefuseerd is met VVL uit Lengel en VV Stokkum. Ondanks dat de club pas een jaar oud is wordt er op de sportvelden al sinds 1962 gevoetbald.

De LED verlichting wordt bediend aan de hand van het PerfectPlay systeem van Philips. Met PerfectPlay kan de verlichting gedimd worden in verschillende standen, getimed worden en bezit het systeem een verbruiksmonitor. Door het gebruik van de dimstanden kan de energiebesparing gemaximaliseerd worden.

FC Bergh is erg tevreden over de nieuw verlichte sportvelden. Volgens de club is de nieuwe LED verlichting “een wereld van verschil” en is de kwaliteit van het licht aanzienlijk verbeterd. Op het gebied van energiebesparing kon de club nog geen uitspraken doen i.v.m. Corona, er is immers geen gebruik gemaakt van het complex. Ook viel het FC Bergh op dat het licht meer geconcentreerd is op de velden waardoor er geen lichthinder naar omwonenden is.

De voetbalvelden van FC Bergh zijn voorzien van een nieuwe Philips LED lichtinstallatie van OVI-Enschede.

Zie hier een dronevideo het verlichte sportcomplex