Ex-prof Rutger Worm komend seizoen spitsentrainer bij DOVO

Rutger Worm is komend seizoen spitsentrainer bij DOVO. Naast spitsentrainer vervult de 34-jarige voormalig profvoetballer ook een rol als assistent trainer. Worm kwam als voetballer uit voor onder andere NEC, Melbourne City (Australiė) en FC Emmen. Als trainer is Worm momenteel voor het derde seizoen hoofdtrainer van NEC O15.

Bij DOVO komt Worm met een duidelijke missie. ‘’Ik wil de aanvallers onvoorspelbaar maken en overzicht bijbrengen. Met het doel de beste versie van zichzelf te laten worden, waardoor het aantal assists en doelpunten omhoog gaat. Ik wil het maximale uit ze halen’’, klinkt een gemotiveerde Worm.

Voor Worm zijn DOVO en Scott Calderwood geen onbekende. ‘’Met Scott Calderwood werkte ik al samen bij DFS Opheusden. Ik weet wat hij van me verwacht. Maar ook DOVO ken ik al een beetje. Vorig seizoen was ik assistent bij Jong NEC en speelden we in Veenendaal met 3-3 gelijk. Het is een mooie club met een professionele uitstraling. Ik heb zin om te beginnen’’.

Ook Scott Calderwood is tevreden met de komst van Worm. ‘’Ik ben blij dat hij volgend seizoen onderdeel van de staf is. Als spitsentrainer/assistent trainer is hij van toegevoegde waarde. Rutger zal José en mij ondersteunen als gespecialiseerde trainer en zal een belangrijke functie krijgen in de ontwikkeling van onze aanvallende spelers’’, klinkt een tevreden traine