Overzicht l Wanneer worden de indelingen van de competities bekend?

Nu clubs hun teams voor het komende seizoen hebben ingeschreven en spelers de mogelijkheid hebben gehad om overschrijving naar een andere club aan te vragen, is de competitie-indeling de volgende stap richting het nieuwe voetbalseizoen. Hoewel de indeling van de Tweede en Derde Divisies natuurlijk al duidelijk is en een mogelijke indeling voor de vier Hoofdklassen al uitgelekt is, zal de KNVB op woensdag 1 juli de competitie-indeling en het programma van de landelijke competities van de mannen en de jeugd publiceren. Vrijdag 10 juli volgt de competitie-indeling van de A-categorie, waar de overige eerste teams onder andere onder vallen. Twee weken later (24 juli) volgt de publicatie van de bekerindeling van categorie A, met een dag later het wedstrijdprogramma van de beker. Op 22 augustus volgt de publicatie van de nummering van de categorie A competitie, waarmee duidelijkheid  ontstaat over het programma.

Voor de overige competities die onder categorie B vallen, geldt een ander tijdpad. Op vrijdag 3 juli volgt een eerste overzicht van alle competitie inschrijvingen per klasse. Op deze klasse-indelingen kan tot 12 juli gereageerd worden waarna pas op 21 augustus de competitie-indeling van categorie B bekend wordt. Een dag later volgt ook het programma per speeldag (nummering). De bekerindeling in deze categorie wordt op 7 augustus door de KNVB gepubliceerd, een dag later volgt het wedstrijdprogramma van de bekercompetitie.

Door onze redactie©