Arnhemmer Jan Streuer is nieuwe technisch directeur van FC Twente

Jan Streuer is de nieuwe technisch directeur van FC Twente. De 69-jarige Streuer blijft slechts een jaar in die rol aan de club verbonden.

Streuer droeg zelf van 1969 tot 1974 het shirt van FC Twente. Na zijn periode in Enschede stapte de voormalig aanvaller over naar FC Groningen en speelde vervolgens voor MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke.

Na zijn actieve spelersloopbaan werd Streuer trainer bij FC Utrecht en werkte hij vervolgens tien jaar als hoofd scouting en manager voetbalzaken bij Vitesse. In 2007 ging hij aan de slag bij de Oekraïense topclub Sjachtar Donetsk, waar hij acht jaar als hoofd scouting en technisch adviseur werkte.

“Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaaldvoetbalcarrière ooit begon”, laat Streuer weten.