PB l Voetbalacademie NEC krijgt opnieuw Nationale status

Deze week bereikte ons het positieve bericht dat de N.E.C. Voetbalacademie wederom de Nationale status heeft gekregen van het bestuur betaald voetbal. Opnieuw een mooie prestatie van de Voetbalacademie waar onder andere spelers zoals Jasper Cillessen en Bram Nuytinck deel van hebben uitgemaakt. 

Het Kwaliteit en Performance-programma voor jeugdopleidingen van de KNVB heeft een nieuw model geïntroduceerd dat erop is gericht om meer spelers door te laten stromen in het Nederlandse jeugdvoetbal. Het K&P-model is ontstaan uit een samenwerking tussen de KNVB en sport-en managementbureau NMC Bright. Dit model vervangt het oude certificeringsysteem van de KNVB. Een van de kenmerken van het nieuwe model is dat het meer is gericht op de gehele voetbalpiramide, van lokaal tot internationaal voetbal.

De Nationale status die de Voetbalacademie heeft gekregen sluit goed aan bij de visie van N.E.C., hierdoor blijft het mogelijk om jeugdspelers op een hoog niveau op te leiden en klaar te maken voor de stap naar de eerste elftallen van N.E.C. De Voetbalacademie is werkzaam op breed terrein, spelers woonachtig in de regio Oss hebben hierdoor ook de mogelijkheid om de overstap te maken naar de Voetbalacademie. Een mooi voorbeeld hiervan is jeugdkeeper Robin Roefs, die op dit moment speelt in de onder 17-1.