Vrouwenvoetbal l DTS EDE verrast met toptransfer Bonita Theunissen

Nadat al eerder Esmay Bruil (sc Heerenveen) en Marlon van Pommeren (sc Woezik) zich hebben toegevoegd bij de selectie voor komend seizoen, kunnen we nu bekent maken dat ook Bonita Theunissen (25) vanaf PEC Zwolle overkomt naar DTS Ede.

Met deze derde aanwinst is de selectie voor komend seizoen weer compleet en heeft trainer Linda Helbling de beschikking over selectie van 20 speelsters. Eerder gaven Kirsten Koopmans, Eveline Zech, Sarina Groeneveld en Chantal Kersten (K) aan te stoppen met voetballen.

Bonita debuteerde op 16 jarige leeftijd in het eerste team van sc Woezik waarna ze overstap maakte naar eredivisieclubs Achilles ’29 en PEC Zwolle. We vroegen haar om een korte reactie;

Na in de eredivisie gespeeld te hebben bij o.a. Achilles ’29 en PEC Zwolle heb je de keuze voor DTS Ede gemaakt, was dit een makkelijke keuze?

,,Ik vond DTS na het eerste contact al direct een aantrekkelijke optie. Toch was mijn keuze niet gemakkelijk. Ik had verschillende opties en bij mijn keuze heb ik rekening gehouden met mijn maatschappelijke carrière. Uiteindelijk paste DTS hier het beste bij. Ik heb een goed gevoel bij de club. De club is al jaren een stabiele Topklasser die bijna elk jaar wel mee doet voor het kampioenschap.”

Wat voor een type speelster ben je?

,,Ik ben een buitenspeelster en kan zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten. Met mijn snelheid bespeel ik graag de ruimte achter de verdediging. Ik maak ook graag acties vanaf de zijkant richting de goal. Daarnaast ben ik erg fanatiek en gedreven.”

Wat verwacht je van komend seizoen in de Topklasse?

,,Ik verwacht een leuk en leerzaam seizoen. En een spannende competitie waarin een aantal clubs mee zullen doen voor het kampioenschap. Wat vast voor mooie wedstrijden zal zorgen! Ik heb er erg veel zin in!”

Foto: PEC Zwolle