Zondagvoetbal l Flink aantal Gelderse clubs promoveert, Nijmegen krijgt weer een hoofdklasser

Vandaag heeft de KNVB telefonisch een aantal Gelderse verenigingen op de hoogte gebracht dat het eerste elftal alsnog gepromoveerd is. Vanwege de uitbreiding van de Derde Divisie van 16 naar 18 clubs, het verdwijnen van de beloftenteams in de Derde Divisie, vrijwillige degradaties, de switch van zondag naar zaterdag en teams die zich terugtrekken, was er ruimte ontstaan om enkele koplopers alsnog met een promotie te belonen. Het Gelderse Voetbal feliciteert deze promovendi met de verdiende beloning!

SV Orion: De Nijmeegse club eindigde op de tweede plaats in de eerste klasse E, maar had een beter puntengemiddelde dan koploper BVC’12. Het betekent de tweede promotie op rij op Sportpark Mariënbosch. Orion speelt volgend seizoen voor de eerste keer in de Hoofdklasse!

FC Jeugd: Dankzij de koppositie in de westelijke 3e klasse D is FC Jeugd naar de tweede klasse gepromoveerd. Na het kampioenschap in 2016 is dit de volgende stap omhoog voor de Edenaren die vorig seizoen nog op de zevende plaats eindigden.

SV Grol: Als lijstaanvoerder van de 3e klasse A is SV Grol gepromoveerd naar de tweede klasse. De club uit Groenlo was in het seizoen 2015/16 voor het laatst op dat niveau actief.

GVA: Na een fantastisch seizoen met 14 overwinningen na 15 wedstrijden promoveert GVA als koploper van de 4e klasse D. De ploeg uit Doornenburg was in het seizoen 1998/99 voor het laatst actief in de derde klasse en eindigde vorig seizoen nog als achtste in de vierde klasse.

Gendringen: Dankzij een uitstekend seizoen keert Gendringen na 1 jaar weer terug in de derde klasse. Na de degradatie van vorig seizoen was de ploeg uit de Achterhoek dit seizoen duidelijk de beste in de 4e klasse C.

SC Veluwezoom: Als de koploper van de 5e klasse E promoveert SC Veluwezoom naar de vierde klasse. Het verblijf van de club uit Velp in de kelderklasse blijft daarmee beperkt tot een seizoen.

Angerlo Vooruit: Ondanks een derde positie in de 5e klasse C promoveert Angerlo Vooruit naar de vierde klasse. De club uit Angerlo had het hoogste puntengemiddelde in de competitie en keert na drie jaar weer terug in de vierde klasse.

SV Kilder: Toch wel verrassend promoveert SV Kilder ook naar de vierde klasse. De formatie uit Kilder was weliswaar koploper in de 5e klasse C, maar Angerlo Vooruit had een hoger puntengemiddelde.  Na de degradatie in 2018 keert SV Kilder dus na twee seizoen alweer terug in de vierde klasse.

Ajax Breedenbroek:  Ook in Breedenbroek kreeg men een prettig promotietelefoontje. Als de nummer twee van 5C en de ploeg met het derde puntengemiddelde van de competitie is de promotie naar de vierde klasse de grootste verrassing van de dag. In het seizoen 2011/12 kwam het Achterhoekse Ajax voor het laatst in de vierde klasse uit

 

(mogelijk wordt deze lijst later nog aangevuld)

 

Door onze redactie©