Concept divisie-indelingen l Jong Vitesse en Jong De Graafschap treffen elkaar in zelfde poule

De concept divisie-indelingen voor de nieuwe O21- en O23-competities en de topjeugdcompetities voor het seizoen 2020/’21 zijn bekendgemaakt. Doordat vrijwel alle amateurcompetities in het seizoen 2019/’20 vanwege de coronapandemie noodgedwongen voortijdig moesten worden beëindigd, is de leidraad voor de indelingen voor komend seizoen anders dan in voorgaande jaren.

In eerste instantie zouden de eindstanden van het seizoen 2019/’20 leidend zijn voor de divisie-indelingen van komend seizoen, zoals dat normaal gesproken altijd gebeurt. Doordat de competities echter niet zijn uitgespeeld, vinden de divisie-indelingen van de nieuwe jeugdcompetities als volgt plaats:

  • Bij de Eredivisie en Eerste Divisie O19, O17, O15 en O13 is de afgeronde najaarscompetitie uit 2019 leidend voor de totstandkoming van de indeling voor komend seizoen. Hierbij geldt: hoe hoger geëindigd op de ranglijst, hoe eerder men in aanmerking komt voor een hogere indeling.
  • Als er sprake is van een volledige competitie 2019/’20 die voortijdig is beëindigd, wordt teruggegrepen naar de eindstanden van het seizoen 2018/’19. Hierbij geldt dat teams die zijn gepromoveerd (al dan niet via de nacompetitie) eerder in aanmerking komen voor een hogere indeling dan teams die niet zijn gepromoveerd. Ditzelfde geldt voor teams die (al dan niet via de nacompetitie) zijn gedegradeerd. Deze teams komen eerder in aanmerking voor een lagere indeling dan teams uit lagere klassen die wel gepromoveerd zijn.