Amateurwedstrijden zonder publiek na 1 september!? Topamateurclubs zijn daar fel op tegen “Ondenkbaar en onbespreekbaar”

ZONDER PUBLIEK? Wat is de streekderby in het amateurvoetbal nog waard zonder volk langs de lijn? ,,Ondenkbaar en onbespreekbaar”, zegt de voorzitter van VVOG. ,,Kun je dan überhaupt wel voetballen?”, vraagt de preses van SC Genemuiden zich af.

Als het coronavirus onder controle blijft, kunnen er vanaf 1 september weer wedstrijden worden afgewerkt in het amateurvoetbal. Dat zijn fijne, hoopgevende berichten. Maar met één groot verschil ten opzichte van de situatie voor de crisis: publiek is tot nader order niet welkom.

Een ‘absolute no-go’, noemde de voorzitter van tweededivisionist Katwijk het streven van de overheid al. De club uit de Bollenstreek trekt op een gemiddelde zaterdagmiddag gerust meer dan duizend toeschouwers naar het sportpark. Laat staan bij een derby. Wat als al die mensen straks niet meer naar de wedstrijd van het jaar kunnen?  LEES MEER