Keeperstrainer Gábor Babos verruilt NEC voor NAC Breda.

Gábor Babos verruilt N.E.C. voor NAC Breda. De 45-jarige keeperstrainer maakte twee jaar geleden de omgekeerde stap, waarbij hij de door een hersenbloeding gevelde keeperstrainer Wilfried Brookhuis opvolgde. In Breda gaat Babos de taken van de naar FC Anderlecht vertrokken Jelle ten Rouwelaar overnemen. Het contract van Babos bij N.E.C. loopt tot 1 juni.

In maart 2018 keerde Babos, als tijdelijke keeperstrainer, terug binnen de Nijmeegse gelederen. De samenwerking beviel dermate dat het contract voormalig Hongaars international werd verlengd. Gedurende zijn actieve loopbaan kwam Babos eveneens acht seizoenen uit voor N.E.C.

Algemeen directeur Wilco van Schaik over het vertrek van Babos: ‘’Met Gábor vertrekt er een waardevolle kracht uit onze technische staf. Niet alleen vanwege zijn uitstekende kwaliteiten, maar ook vanwege zijn kennis over de club. Onze keepers en de overige stafleden waren enorm tevreden over zijn functioneren. Toen hij de keuze kreeg tussen twee voetballiefdes heeft hij ervoor gekozen om dichter bij huis te gaan werken en een langdurig contract te tekenen bij NAC Breda. We bedanken Gábor voor zijn inzet en betrokkenheid bij N.E.C. en wensen hem al het succes toe in Breda!’’

Bron: NEC