GVC, OVC’85 en MASV eind april nog steeds zonder nieuwe trainer

Terwijl de meeste Gelderse clubs hun trainers al lange tijd vastgelegd hebben en hoogstens nog op zoek zijn naar jeugdtrainers of een trainer voor het tweede elftal, zijn onder meer MASV, OVC’85 en GVC nog op zoek naar een hoofdtrainer voor het komende seizoen. 

Het Arnhemse MASV werd begin deze maand onprettig verrast door de beslissing van trainer Roberto Straal om ondanks een doorlopend contract in verband met te drukke werkzaamheden te stoppen als trainer van de succesvolle zondagclub. Na het kampioenschap van de derde klasse was MASV als koploper op weg naar een volgende titel. De lijstaanvoerder van de 2e klasse I heeft bij de KNVB om promotie naar de eerste klasse gevraagd. Hoewel in de wandelgangen de naam van Dennis van Beukering als nieuwe trainer vaak genoemd wordt, is een trainer die al binnen de vereniging actief is ook een serieuze optie.

Het Oosterbeekse OVC’85 was het liefste met de succesvolle trainer Marco Bosch verder gegaan, maar de sympathieke oefenmeester koos met de terugkeer naar klassegenoot ESA voor zijn oude liefde. Ondanks dat het vertrek van Bosch in december al bekend werd, heeft OVC’85 nog geen opvolger aangesteld al sprak de zaterdag derdeklasser met een flink aantal kandidaten. Als koploper van de 3e klasse A heeft OVC’85 bij de KNVB ook een verzoek om promotie naar de tweede klasse ingediend.

Studentenverenging GVC uit Wageningen maakte in november al bekend dat er na twee seizoenen een einde zou komen aan de samenwerking met Riza Bican. De oefenmeester verraste in zijn debuutjaar met het internationale gezelschap vriend en vijand door de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse te bereiken. Dit seizoen speelde GVC een vrij anonieme rol in de 4e klasse B en stond het op de zevende positie toen de competitie beëindigd werd. Volgens een woordvoerder van het bestuur neemt de studentenclub de tijd voor het aanstellen van een nieuwe trainer: “De vacature is intern uitgezet op de universiteit, maar door de coronastop heeft de procedure vertraging opgelopen. Duidelijk is de dat de beoogde trainer van GVC bij het specifieke karakter van onze club moet passen”.

 

Door onze redactie©