Spelerscarrousel l Duno versterkt zich met twee spelers van DFS

Duno heeft met het vastleggen van verdediger Kerem Cifci en aanvaller Alper Yaldiz weer twee spelers aan de selectie toegevoegd. Cifci en Yaldiz speelden dit seizoen in Opheusden bij DFS en hebben een verleden in de Derde Divisie bij Achilles’29. De Doorwerthse Hoofdklasser heeft ondanks een ingrijpende bezuiniging inmiddels binnen een week elf spelers vastgelegd. Bart van Brakel, Emilj Astamirov, Giovanni Scharrenberg en de keepers Patrick ter Mate, Sam van der Veer en Marc te Witt blijven bij Duno en de nieuwelingen Jur Driessen (Jong NEC), Michel Bakanga (Be Quick Zutphen) en Zohair Labyad (Nieuw Utrecht) gaven al eerder hun ja-woord. De bondscoach van Afghanistan Anoush Dastgir is komend seizoen trainer op De Waaijenberg. Bij Duno vertrekken na dit seizoen in ieder geval Shapoul Ali (NEC amateurs), Jean-Willy Mapinga (Achilles’29), Shermeny Felomina (Real Lunet), Sam van Essen, Kurtley de Windt en Joey Godee. 

Kerem Cifci is een twintigjarige rechtsback die dit seizoen in Opheusden furore maakte. De snelle verdediger was een onomstreden basisspeler bij DFS dat als koploper van de 1e klasse op weg leek naar de Hoofdklasse. Doordat DFS stopt met prestatievoetbal op hoog niveau moest de Tielse verdediger op zoek naar een nieuwe club. Bij Achilles’29 speelde Cifci een seizoen eerder al 28 duels in de Derde Divisie. Cifci kwam in de jeugd onder meer uit voor FC Den Bosch.

Ook Alper Yaldiz maakt deze zomer de overstap van Opheusden naar Doorwerth. De 22-jarige buitenspeler speelde in de jeugd van NEC, Theole en Achilles’29 en kwam in Groesbeek tot een optreden in de Tweede Divisie en 27 wedstrijden in de Derde Divisie. De behendige aanvaller moest door de ontwikkelingen bij DFS ook na een seizoen op zoek naar een nieuwe club.

Door onze redactie©