Evaluatie corona-seizoen met WVV Wageningen trainer Marco Rou “Er was echter één ploeg die erboven uitstak dit seizoen”

Arnhem – Coronavirus bepaalt ons leven op dit moment. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Onlangs heeft Marco Rou zijn contract met twee seizoenen verlengt bij WVV Wageningen. Iedereen die Marco kent zal wel begrijpen dat hij het voetbal mist. Het is natuurlijk ook zijn dagelijkse werk als materiaalman bij Vitesse. Marco, “Maar nogmaals het weegt niet op tegen de mensen die allemaal moeten knokken voor hun leven. De oudere die alleen zijn, het klinkt allemaal cliché maar het is echt zo. Mijn schoonouders zijn 83 en 87 en die moeten we bezoeken op afstand. Zij binnen wij buiten, als je dan het verdriet in de ogen ziet van beide. Ja wat is dan Voetbal!”

Covid-19 en voetbal

“In het begin denk je dat dit virus ver weg is zoals in China begon. Naarmate het dichterbij kwam, kwam het besef dat het toch heel ernstig was. En natuurlijk hoop je dat je kan voetballen en sporten.  Maar zoals ik wel vaker zeg als er iemand ziek word in je eigen omgeving of zelfs komt te overlijden, is voetbal maar betrekkelijk. En dat is wat het nu dus is betrekkelijk. De hele wereld en Nederland staat op z’n kop. Dus laten we ons niet druk maken om het voetbal.”

Hij vervolgt, “Het besluit van de KNVB is helemaal terecht, je moet duidelijkheid verschaffen naar iedereen. En natuurlijk is het vervelend voor diegenen die op koers lagen om kampioen te worden en te promoveren. Al heb ik begrepen dat als clubs hoger willen spelen ze dat kunnen aanvragen bij de KNVB . Dus wat betreft in onze klasse zou ik Ona, 53 adviseren dat te doen.”

Spelersgroep

“De spelers vinden het natuurlijk jammer dat ze niet meer kunnen trainen en voetballen. Maar zeggen ook het besluit van de KNVB goed te vinden. Heb zeker contact met de spelers via whatsapp of een belletje. Ze hebben namens mij en de club een presentje gekregen voor de Pasen met een boodschap van mij als trainer.”

Verloren seizoen

“Wij hadden de doelstelling om weer lekker te voetballen in een bepaald systeem, en plezier in het voetballen te hebben. Proberen om het spel te bepalen en veel aan de bal te zijn, daarin zijn we heel wisselvallig geweest deze competitie, van een 8 naar een 4 en dat het hele seizoen door. En of dit besluit goed uitpakt voor ons, dat was totaal niet aan de orde. Er was echt maar 1 ploeg die erboven uitstak en dat was Ona, 53. Voor die ploeg is dit besluit uiterst vervelend.”

Na 1 juni?

“Mochten we weer mogen sporten na 1 juni, dan gaan we lekker met de jongens trainen. Aan oefenwedstrijden denk ik nog niet aan. Gewoon lekker trainer en weer samen zijn. Al zet ik daar grote vraagtekens bij dat we op 1 juni weer gezamenlijk mogen sporten.”, sluit Marco af.

 

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA