Evaluatie corona-seizoen met De Treffers (za) trainer Dennis Kroes “Ik kan niet wachten om weer lekker aan de slag te gaan”

Arnhem – Coronavirus bepaalt ons leven op dit moment. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Volgend seizoen is Dennis Kroes wel aan De Treffers verbonden, maar welk team moet nog even intern blijven, deelt hij aan de redactie. Voor iemand zoals Dennis Kroes, die al lang in de voetballerij actief is is het natuurlijk een bijzondere situatie. Op het moment van stoppen stond De Treffers zaterdag op een positie in de competitie die nergens recht op gaf dus de beslissing van de KNVB had daar geen invloed op.

Kroes: “Ik mis het voetbal enorm, gewoon je week ritme is ineens weg, vreemd dus. Echter je krijgt wel weer eens tijd en rust om andere zaken op te pakken. maar ik kan niet wachten om toch weer lekker aan de slag te gaan.”

Covid-19 en voetbal

“Nadat het programma tijdelijk was stilgelegd , dacht ik wel meteen dit zou wel eens lang zou kunnen gaan duren en ook nog wel eens het einde van de competitie zou kunnen betekenen . Ik vind het een prima besluit, sterker nog, ik vind dat ze het profvoetbal er ook uit moeten gooien, als je ziet wat er in de wereld gebeurd op dit moment is voetbal zeker even niet belangrijk.

Spelersgroep

“Hoeveel ik en wij liefhebbers er ook van houden. iedereen kan het begrijpen, we hebben op de whatsapp er natuurlijk even contact over gehad en de spelers snappen deze beslissing volkomen.”

Na 1 juni?

“Ik denk dat in voorbereiding op de nieuwe voorbereiding er best wel een toernooi of oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden, maar gezien de huidige omstandigheden denk ik dat deze situatie nog wel even duurt en we dus op 1 juni nog niet aan de bak hoeven.”, aldus Kroes.

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA