Evaluatie corona-seizoen met Wodanseck trainer Pascal Gertsen “Het pakt altijd slecht uit wanneer een voetbalseizoen eerder stopt”

Arnhem – Coronavirus bepaalt ons leven op dit moment. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Gezien de mate van verspreiding en voorzorgsmaatregelen, moesten uiteindelijk ook sportploegen stoppen. Ploeg van r Pascal Gertsen heeft voor het laatst op zaterdag 14 maart getraind. Gezien Wodanseck een kleine vereniging is, mochten zij toen nog trainen. Toen was de afspraak nog bij meer dan 100 personen op een sportpark; geen activiteiten!
Gertsen: ‘ Uiteraard hadden we nog gehoopt te voetballen, maar dat bleek al snel alleen maar hoop. En terecht overigens! Gezondheid moet altijd voorop staan!
Covid-19 en voetbal
“Ik vind het een wijs besluit. Hiermee creëer je duidelijkheid en rust! Alleen sneu voor verschillende koplopers. Dat is nu eenmaal de situatie, daar moeten ‘zij’ mee leren omgaan!   Met mijn spelers heb ik geregeld contact! Lang leven ‘whats app!’ Ik stuur wekelijks een bericht en krijg daar wisselende reacties op. Intensiever contact is ook niet nodig. Nu spelen er belangrijke zaken dan voetbal! “
Na 1 juni
“Het pakt altijd slecht uit, wanneer een voetbalseizoen eerder stopt om welke reden dan ook. Het ging de goede kant op met het spel van het team. Er ontstonden steeds meer automatismen. Daar gaan we in het nieuwe seizoen weer mee door. Wij krijgen daarnaast twee jeugdige spelers erbij, met voetbal kwaliteiten. Ik kijk al zeer veel uit na de start van een nieuwe seizoen!
5. Het heeft voor amateurs geen zin om na 1 juni nog te voetballen. Mss een enkele training of eventuele oefenwedstrijd, maar verder niet te intensief. We moeten het Corona virus niet onderschatten! Nogmaals; gezondheid staat voorop! Daarnaast zal er meer tijd vrij komen voor onderhoud aan de velden. Dat kan Wodanseck wel goed gebruiken!”
Tot slot “Ik mis het voetbal, maar vooral het bezig zijn met mijn voetbalteam het meest. Als je het niet mist, ben je geen echte voetballer!”aldus de jonge trainer Gertsen.

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA