Evaluatie corona-seizoen l “Trainer Niels Blom schuift binnen NIVO Sparta naar A-Selectie”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

 

Niels Blom is de nieuwe trainer volgend seizoen  van Nivo Sparta met Bert Ruijsch. Afgelopen seizoen was hij met de B-selectie op koers voor nacompetitie voor promotie, zij hadden een fitte groep en de resultaten waren prima. Dus sportief gezien balen zij enorm van de stop. We geven het woord aan kersverse trainer Niels Blom.

Covid-19 en voetbal

“In 1e instantie hoop je natuurlijk dat alles nog door kan gaan, maar na alle ontwikkelingen had ik wel verwacht dat dit zou gebeuren. Voetbal is misschien wel de belangrijkste bijzaak van het leven, maar het blijft nog altijd wel een bijzaak en gezondheid van jezelf en je naasten gaan altijd voor.

Het besluit om te stoppen is de enige juiste oplossing. De consequenties dat er geen promovendi en degradanten zijn, tja daar is al genoeg over gesproken. Degene die bovenaan staan zullen balen, degene die onderaan staan zullen opgelucht zijn. Ik denk dat dit de minst oneerlijke oplossing is om het zo maar te zeggen.”

Spelersgroep

“Mijn spelers baalden wel, we stonden na een stroeve start op de 4e plaats in de Reserve 1e Klasse, en waren goed op weg naar nacompetitie. Maar ok, begrijpen dat het niet anders kon. Via de app hebben we nog wel contact, we hopen dat we toch het seizoen nog op 1 of andere manier op een leuke wijze af kunnen sluiten. Ook omdat ik na 4 seizoenen trainer van het 2e te zijn geweest de stap naar het 1e ga maken volgend seizoen, wil je toch deze periode leuk afsluiten met die gasten.”

 

Seizoen afsluiten, maar hoe?

“Hopelijk kunnen we nog wat trainen met zijn allen, oefenwedstrijden zitten er niet meer in vermoed ik. Ik ben naast trainer ook HJO van onze vereniging, dus wat dat betreft hopen we nog wel dat er wat oefenwedstrijden georganiseerd kunnen worden. Vooral voor onze jeugdselecties die allemaal op niveau spelen, is dat van groot belang. Want de selectie procedure wordt er niet makkelijker op anders. Maar ja, ook dat is afwachten en we zullen de richtlijnen volgen die worden voorgeschreven.”

Leven zonder voetbal

“De eerste week was het ook wel een keer lekker om in de avond even niks te hebben, normaal gesproken ben ik 4 tot 5 dagen in de week op de club te vinden. Maar ik zou nu toch wel weer graag een leuke training geven, een wedstrijd coachen, wedstrijden van onze jeugd bekijken of een drankje doen in onze kantine. Hopelijk kan dit snel allemaal weer, voor nu hoop ik vooral dat iedereen gezond blijft.”, aldus toekomstige trainer Blom.

Foto: Marco Oomen

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA