Evaluatie corona-seizoen met Arno Arts (DFS) “Keihard gewerkt voor koppositie, enorm teleurgesteld”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

DFS is diep geraakt, mede door coronavirus en ook door het bericht dat vorige week wereld uitging. Stoppen met prestatievoetbal!  Trainer Arno Arts zou de club terugbrengen , met een sterke selectie naar de hoofdklasse. Zij  hadden als doelstelling om kampioen te worden. Daarin waren zij hard op weg met een aantal punten voorsprong.

Arno Arts, “Voor mijn spelers en staf zijn beide situaties enorm teleurstellend. Keihard gewerkt. Hard op weg om de doelstelling om kampioen te worden te halen maar gevloerd door club en coronacrisis. Zonde en jammer.”

Covis-19 en voetbal

“Voetbal is de belangrijkste bijzaak in mijn leven. Met wel de nadruk op bijzaak. Ik vind het een wijs besluit van de KNVB. Als je omwille van ieders gezondheid beter niet kunt voetballen dan moet je dat niet doen. Beslissing is volkomen logisch.”

Spelersgroep

“Ik heb contact met mijn spelers via de groepsapp. Het seizoen is ten einde en ieder gaat zijn eigen weg. We hopen nog wel op een fatsoenlijke en leuke manier af te sluiten maar weten niet door de coronacrisis of dit überhaupt kan.  Spelers moeten zichzelf fit zien te houden totdat de nieuwe voorbereiding op het seizoen begint. Dit zal voor menige speler een flinke opgave zijn. Ter seizoen afsluiting hopen we met etentje of leuke andere activiteit afscheid te nemen van elkaar.”

Toekomst

“Doordat ik diverse verenigingen al af heb gezegd omdat ik dacht met DFS de hoofdklasse in te gaan heb ik nu geen club. Ik had het bij DFS prima naar mijn zin. Dus ben werkzoekend. DFS nam pas in een heel laat stadium de beslissing om lager te gaan spelen.” aldus ervaren Arno Arts.

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA