Evaluatie seizoen met Rutger Worm (NEC O10/DFS) ” Extra zuur aangezien we kampioen konden worden”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Deze maatregelen treft koplopers het hardst. Zo ook eerste klasser DFS uit Opheusden. Rutger Worm was momenteel op twee fronten met voetbal betrokken. Onlangs heeft hij verlengd bij NEC Nijmegen als jeugd trainer, en daarnaast ook Assistent-trainer van Arno Arts bij DFS. Voor het nieuwe seizoen moet hij DFS verlaten nadat club te kennen heeft gegeven om zaterdagvoetbal te schrappen.  Hij is beschikbaar (TC2) voor een zondagsclub, als hoofdtrainer, of als er een hoog spelende club komt als assistent-trainer.

 

Covid-19 en voetbal

“Niemand behalve Bill Gates en Dean Koontz (boek) en The Simpsons hadden dit voorspeld helaas. Maar wij zagen deze ramp natuurlijk niet aankomen. Het is diep en diep triest wat er nu over de hele wereld gebeurt. Als ik eerlijk ben snap ik het helemaal, veiligheid boven alles. Alleen aangezien wij kampioen hadden kunnen worden en DFS stopt met prestatie voetbal is het extra zuur natuurlijk. Je had dit toch nog op een goede manier willen vieren en afsluiten. Alleen aangezien wij kampioen hadden kunnen worden en DFS stopt met prestatie voetbal is het extra zuur natuurlijk. Je had dit toch nog op een goede manier willen vieren en afsluiten met de spelersgroep.”

Alle doelstellingen aan diggelen, vooral voor DFS?

“Inderdaad, het scheelde 4 punten met de nr 2 , maar met een inhaalwedstrijd tegoed laatste 17 min afmaken waar we 1-0 voor stonden , hadden we op 7 punten los gekomen.”

Na 1 juni nog plannen, oefenduels/toernooien?

“Als er überhaupt nog gespeeld kan worden, zouden dat nog een paar oefenwedstrijden kunnen worden om toch nog een mooi afscheid te geven aan de spelers die hun carrière beëindigen , of aan de jongens die lang bij de club hebben gespeeld”
Slotwoord
” Voetbal is me lust en me leven. Alleen gezondheid is het aller belangrijkst dus het is wat het is. Ik probeer fit te blijven door middel van te joggen en in me tuin wat kracht op te pakken.”aldus Rutger Worm.
©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA