Evaluatie seizoen met vertrekkende ZVV’56 trainer Stephan Quack l ” Deze periode besef je pas hoe erg het voetbal in je dagelijkse systeem zit”

Arnhem  – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Trainer Stephan Quack is bezig aan zijn laatste seizoen bij ZVV’56, natuurlijk had hij niet zo een afscheid ooit kunnen dromen. Het volgend seizoen gaat Quack  aan de slag bij Apeldoornse Boys, de club moet noodgedwongen spelers van buitenaf aantrekken omdat er veel spelers de overstap maken van de zondag naar de zaterdagtak.

Quack  “Gelukkig zijn de club en ik ambitieus en kunnen we hiermee veel spelers overhalen om hier deel van uit te maken het komend seizoen.

Wij willen een combinatie van ervaren spelers die wat toevoegen aan de nog jonge maar talentvolle selectie zodat de club straks ook klaar is voor de toekomst. De doelstelling voor het volgend seizoen is dan ook om met het kampioenschap mee te strijden.”
COVID-19 en voetbal
”  Ik had dit wel zien aankomen, denk dat het ook de enige en juiste besluit van de KNVB is in deze bizarre tijd. De gezondheid gaat immers voorop en als overkoepelend orgaan kan je nu helaas niet iedereen tevreden stellen in deze kwestie. Wel jammer dat we nu met ZVV’56 geen beloning krijgen voor onze sterke prestaties tot nu toe,  met een mooie eindklassering op de ranglijst.”
Hoe is je reactie van de selectie hierop, heb je nog contact met ze?
“De selectie vind het vooral jammer dat het seizoen zo abrupt ten einde komt, ook omdat er een aantal spelers gaat stoppen na dit seizoen. We waren goed op weg om eindelijk eens direct te handhaven, dus dit is wel een nadelig besluit voor de club.”
Mocht er gevoetbald worden na 1 juni, wat is het beste manier om alsnog het seizoen af te sluiten. Oefenduels/toernooien?
“Nee, geen voetbal meer, lekker met een teamactiviteit afsluiten en proosten op drie mooie seizoenen met elkaar!”
Hoe erg mis je het voetbal of juist niet?
“Door deze periode besef je pas hoe erg het voetbal in je dagelijkse systeem zit. Ik mis het ontzettend maar heb nu wel meer tijd voor mijn twee kindjes die ik in deze periode de volle aandacht kan geven.” aldus Quack.
©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA