Westervoort-trainer Harold Dengerink: “Eigen verantwoordelijkheid spelers om fit te blijven” (interview)

In de strijd tegen het coronavirus liggen de voetbalcompetities in ieder geval tot en met 6 april stil en mag er ook niet gezamenlijk getraind worden. Voor SC Westervoort kwam de coronastop heel abrupt: op de donderdag dat deze maatregel bekend werd gemaakt, stond een avondwedstrijd tegen Loil op het programma. Trainer Harold Dengerink: ,,Wij zouden donderdagavond een competitiewedstrijd in en tegen Loil spelen. Alles was geregeld, de voorbereidingen waren getroffen en de opstelling was gemaakt. Rond etenstijd belde onze voorzitter echter met de bevestiging dat er een streep door dit duel ging”.

Omdat er geen groepstrainingen georganiseerd mogen worden, moet de conditie op een andere manier op peil worden gehouden. De bevlogen trainer hierover: ,,Wij hebben geen schema opgesteld, het is ieders eigen verantwoordelijkheid om fit te blijven. Dat gaat voor de ene speler natuurlijk makkelijker dan voor de andere speler. Met oog op volgend seizoen heeft het gros van de selectie bevestigd dat ze bij Westervoort blijven, een klein deel laat het afhangen van een eventuele promotie naar de derde klasse”.

Na de onterechte 1-2 nederlaag tegen koploper GVA heeft Westervoort de kampioensambities op een lager pitje moeten zetten. Aanvaller Joel Nibaële werd vanwege zijn rode kaart voor twee wedstrijden  geschorst. Voor de club uit Westervoort staan nog elf competitieduels op het programma. Het winnen van de tweede periodetitel is voor Westervoort de makkelijkste route richting de nacompetitie, hiervoor moet de uitwedstrijd tegen RVW en het thuisduel tegen Doesburg gewonnen worden. Na een eventuele periodewinst kan Westervoort zich dan richten op de nacompetitie. Een druk programma met midweekse wedstrijden hoeft de club sowieso niet te vrezen. Dengerink: ,,Wij hebben een selectie van 21 volwaardige spelers, dus genoeg mogelijkheden om te variëren. Ook kan ik me voorstellen dat de nacompetitie in een verkorte vorm gespeeld gaat worden. Ik hoop echt dat er weer snel gevoetbald gaat worden, dat betekent ook dat alles weer onder controle is”.

Door onze verslaggever©

Persberichten/kopij alleen via deze pagina insturen aub!