SPELERSCARROUSEL l Delano Grootenhuis en Omar Yakubu versterken selectie van csv Apeldoorn

csv Apeldoorn heeft voor het komende seizoen Delano Grootenhuis vastgelegd. De 22-jarige aanvallende middenvelder komt over van Sportlust Glanerbrug, de huidige koploper van de vierde klasse F. 

Delano Grootenhuis speelde in de jeugd bij de amateurs van Go-Ahead en De Gazelle waarna hij als eerstejaars D-junior de overstap maakte naar Go Ahead Eagles. Na een aantal jaren vervolgde de Deventenaar zijn loopbaan bij FC Twente. In Enschede was hij achtereenvolgens onderdeel van de JO17, JO19 en het tweede elftal. Met het beloftenteam, waarin de linkspoot aanvoerder was, kwam hij uit in de tweede en derde divisie. Vorig seizoen behoorde Grootenhuis tot de selectie van FC Emmen, waar hij niet tot een debuut kwam in de eredivisie. Afbeelding

“Nadat ik bij FC Emmen op een zijspoor was beland, heb ik ervoor gekozen om mijn maatschappelijke carrière op te pakken en op lager niveau te gaan voetballen. Bij Glanerbrug heb ik het naar mijn zin, maar ik wil graag weer hogerop en na goede gesprekken ben ik ervan overtuigd dat csv Apeldoorn de juiste vervolgstap is”, zegt Grootenhuis, die uitkijkt naar volgend seizoen. “Het is een jonge groep met veel potentie. Ik denk dat wij iets moois kunnen gaan neerzetten.”

Omar Yakubu

Omar Yakubu is komend seizoen speler van het vlaggenschip van eersteklasser csv Apeldoorn. De zeventienjarige middenvelder annex verdediger komt momenteel uit in de JO19-1, nadat hij in de winterstop terugkeerde op het Orderbos na een avontuur bij Go Ahead Eagles.

Omar Yakubu zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij RKTVC in Tiel. Op elfjarige leeftijd maakte hij wegens een verhuizing de overstap naar csv Apeldoorn. Op het Orderbos doorliep Yakubu de jeugdopleiding en speelde aan het einde van vorig seizoen als zestienjarige vier keer in het eerste elftal. Op dat moment was al bekend dat de tiener in het huidige seizoen zijn kunsten zou gaan vertonen bij Go Ahead Eagles. Bij de Deventenaren maakte hij onder andere speelminuten in de wedstrijd tussen Jong GA Eagles en Jong PEC Zwolle, maar koos toch voor een tussentijdse terugkeer bij csv Apeldoorn.

“Dit jaar doe ik mijn havo-examen en dat bleek uiteindelijk moeilijk te combineren met het voetballen bij een profclub. Uiteraard wil ik gaan voor mijn kans om profvoetballer te worden, maar dat moet niet ten koste gaan van alles. Een goede opleiding vind ik ook belangrijk en daarom heb ik besloten om terug te gaan. Ik ben blij dat Go Ahead Eagles wilde meewerken waardoor ik weer minuten mag maken bij csv Apeldoorn, al is dat door het Coronavirus op dit moment niet mogelijk.”

Een profcarrière heeft Yakubu nog niet uit het hoofd gezet, maar voorlopig richt hij zich op csv Apeldoorn en zijn studie. “Go Ahead Eagles had veel vertrouwen in mij, maar er zijn uiteindelijk meerdere wegen om je doel te bereiken. Ik ben nog jong en het is absoluut geen straf om straks als achttienjarige volwaardig onderdeel te zijn van een eerste elftal en daarnaast een HBO-studie te volgen. Ik hoop een belangrijke basisspeler te worden, het liefst op de positie van controlerende middenvelder. Daar ga ik vol voor.”

Met het overhevelen van Yakubu naar de hoofdmacht wordt het csv Apeldoorn-gehalte in de selectie groter. In een eerder stadium werd al bekendgemaakt dat Cedric Bultman, Laurence van den Enk en Daniël Krosse overkomen vanuit het tweede elftal. Bovendien maken jeugdproducten Fedde Timmer, Yorik Meijer, Jesse Perdon en Fedde Dibbink al langer deel uit van de A-selectie.