Bekeravontuur DFS eindigt na verlies tegen effectief DTS

De 1/8 finale voor de KNVB Beker is vanmiddag tegen sv DFS in een knappe overwinning van DTS geworden. DFS begon fysiek hard aan de wedstrijd met 2 forse overtredingen op Jesse Buikema. Eindstand 2-3. DTS liet zich echter niet van slag brengen en kwam in de 8ste minuut verdiend op voorsprong door een doelpunt van Jurrien van der Horst na een prachtige actie van Anouar Tmim die de keeper omspeelde, niet zelfzuchtig was en de bal breed legde op Jurrien van der Horst (0-1)

In de 11de minuut het eerste wapenfeit van DFS, een aanval van DFS die half weggewerkt word in de verdediging komt voor de voeten DFS spits Rémy Raterink. Zijn schot word knap verijdeld door keeper Robin Franken. Maar DTS Ede heeft het iets betere van het veldspel. De stevige wind die strak over het veld staat doet het spel ook niet verbeteren.

In de 42ste minuut ontvangt Jasper Vertraten een gele kaart en even later was dan toch nog vlak voor rust de gelijkmaker van DFS. Een voorzet op rechts word door DTS Ede niet goed verdedigd , de bal valt voor de voeten van spits Raterink en die schiet tegendraads kansloos voor Robin Franken in de korte hoek.( 1-1)

 

Na rust een zelfde beeld, winderig en rommelig veldspel op het zachte, zware veld in Opheusden.

Toch komt DTS Ede in de 57ste minuut opnieuw op voorsprong. Na een aardige combinatie via het middenveld word Frank Hol, randje buitenspel, in stelling gebracht. Hij omspeelt keurig de uitkomende keeper en rond af. (1-2). Vervolgens wissel beide elftallen en zoek DFS de gelijkmaker en die valt helaas in de 70ste minuut. (2-2). DTS liet het koppie niet hangen en voelde dat er meer inzat en bleef vooruit voetballen. De beloning liet niet lang op zich wachten, via een counter in de 75ste minuut via Anouar Tmim en Mo Laukili beland de bal opnieuw bij Anouar Tmim, hij kapt een verdediger uit en schiet netjes langs de keeper : 2-3.

 

DTS Ede gaat het beste met de veld en weersomstandigheden om en op basis van de tweede helft misschien ook de terechte winnaar.

 

Wedstrijd was niet hoogstaand, wel veel doelpunten en DTS Ede was de gelukkigste in deze bekerwedstrijd tussen de nummers 1 en 3 van de eerste klasse D. DTS Ede schaart zich nu bij de laatste 8 van de KNVB districtbeker Oost. Een knappe prestatie, zeker omdat er bij DTS 8 spelers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren en nu zeker de grote selectie goed van pas kwam en de jongens die nu een kans kregen het prima gedaan hebben.

Verslag Peter van der Plas

Foto’s Henry Zegers