Zaterdag 4B l Winnend ONA’53 profiteert maximaal van nederlaag Dodewaard

ONA’53 heeft in de 4e klasse B een voorschot genomen op het kampioenschap. De Wageningse koploper versloeg zelf in een derby GVC en zag eerste achtervolger Dodewaard flink onderuit gaan tegen buurman WAVV. Met nog tien wedstrijden op het programma heeft ONA’53 inmiddels een voorsprong van acht verliespunten op Dodewaard. WAVV en Echteld staan op elf punten achterstand. 

Na een rumoerige periode deed ONA’53 op Sportpark De Bongerd wat het moest doen: de studentenformatie van GVC werd met 0-2 verslagen. Het was de eerste zege voor het nieuwe trainersduo Mart Gerrist en Chris van de Peppel. De doelpunten van de koploper werden in de tweede helft gescoord door Kay van Kuilenberg en Lenie Onderstal. Zaterdag ontvangt de gedoodverfde kampioen in eigen huis hekkensluiter EMM Randwijk, opvallend genoeg de enige tegenstander die tot op heden een punt tegen ONA’53 wist te veroveren.

In de topper tussen de nummers twee en drie was WAVV met 5-1 duidelijk te sterk voor Dodewaard. Voor de formatie uit de Betuwe die ijzersterk aan de competitie was begonnen, was de nederlaag al de derde wedstrijd met puntverlies in de laatste vier duels. Bij WAVV was Michael van Schaik tweemaal trefzeker en wisten ook Davey Jansen, Sven van Brakel en Nando Reuvers te scoren. WAVV staat net als Echteld nu in punten gelijk met Dodewaard, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Echteld was op het eigen Sportpark Ommersten met 2-0 te sterk voor de buren van Lienden.

Foto: Gerard VOS

Onderin het linkerrijtje deed Kesteren goede zaken door verrassend eenvoudig WVV Wageningen met 1-4 te verslaan. Kesteren passeerde Elistha en GVC en staat nu vijfde. Elistha ging met 2-0 onderuit in de derby tegen SC Valburg. In de kelder van de competitie won Uchta met 1-3 in Randwijk van EMM, Wodanseck was vrij.

Door onze redactie©