VIDEO l Nunspeet krijgt les in effectiviteit van DTS EDE (4-0)

DTS Ede had vandaag een eenvoudige middag. In eigen huis werd Nunspeet met een duidelijke 4-0 opzij gezet. De Edese productie kwam vandaag op naam van Remco Speelziek (2x), Bram Holtman en Jurrien van der Horst.

Daarmee heeft DTS Ede nu een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden neergezet en doet het nog volop mee om de tweede periode. Voorafgaand aan dit duel werd Jasper Verstraten in de “bloemen gezet” voor 100 duels in DTS Ede heren 1.

Verslag: René Willemsen
Foto ‘s: Henry Zeegers
DTS Ede ontving vandaag in Nunspeet een tegenstander waartegen het de laatste jaren goede resultaten heeft behaald. Nunspeet kent dit jaar een lastig seizoen en heeft slechts 13 punten bijelkaar weten te sprokkelen. Het heenduel werd eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen door de Edenaren.
DTS Ede schoot vandaag uit de startblokken. Alle goede bedoelingen van de gasten ten spijt, was het na vijf minuten spelen al raak. Een mooie aanval over veel schijven werd afgerond door captain Bram Holtman, 1-0. De “feesttune” kon amper twee minuten later al weer worden afgespeeld. Wederom een mooie aanval waarbij een afgeslagen bal op de linkerflank door Remco Speelziek goed werd opgepakt en afgerond; 2-0. Niet veel later was het bijna weer raak. Michel Hol mocht op een mooie plek aanleggen voor een vrije trap en die werd maar ternauwernood het doel uit geranseld door doelman Gillian Poot. Het was in deze fase een kansloze missie voor de mannen van Nunspeet Trainer Erwin Brem. DTS Ede dartelde, legde mooie combinaties op de mat en speelde haar tegenstander Nunspeet dronken. Mogelijkheid op mogelijkheid volgden elkaar op en in de 33e minuut was het Jurrien van der Horst die het duel besliste; 3-0. Goed voorbereidend werk van Michel Hol bij deze treffer kwam de middenvelder duur te staan. Hij werd moest niet veel later geblesseerd het veld verlaten. Nunspeet kwam richting het einde van de rust wat op adem en had middels Marco de Vries nog een uitgelezen mogelijkheid om een tegentreffer te scoren. Goed keeperswerk van Robin Franken voorkwam de treffer. 
De tweede helft was wat slordiger aan DTS Ede zijde, maar het bleef het overwicht behouden. In de 56e minuut was het ongelukkig toen een bal van de lijn werd gewerkt na een inzet van Jamal Ouassif. Nunspeet creeerde tussendoor ook enige mogelijkheden, maar de thuisploeg was het gevaarlijkst. Zo had Joel van Wijk in de 65e minuut de bal voor inkoppen van dichtbij, maar zijn poging ging net over. Nunspeet bleef voetballen en was ongelukkig in de 76e minuut toen een schot van Thomas van de Kolk op de linkerpaal kwam. De wederom uitstekend keepende Robin Franken verijdelde de rebound en leidde de snelle omschakeling in. Die eindigde via een assist vanaf de rechterflank van Bram Holtman bij Remco Speelziek die de bal binnen prikte; 4-0. In het slot liet Nunspeet nog na een kopbal van dichtbij binnen te koppen.
Daarmee zorgde DTS Ede ervoor dat het haar goede reeks voort zet. Menigeen zal het er over eens zijn dat de mannen van Coach Spies klaar zijn voor de derby in en tegen Bennekom. Aanvang 17:00 uur bij v.v. Bennekom.
DTS Ede – Nunspeet 4-0 (3-0)
Doelpunten: 5. Bram Holtman 1-0, 6. Remco Speelziek 2-0, 33. Jurrien van der Horst 3-0, 77. Remco Speelziek 4-0
Gele kaarten: Patrick Pluim, Karim Mulder
DTS Ede:
Robbin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk (77. Jordi van Dalen), Kevin Velthuizen, Jasper Verstraten, Jurrien van der Horst (61. Frank Hol), Michel Hol (36. David Scholte), Jesse Buikema, Remco Speelziek, Jamal Ouassif.
Nunspeet:
Gillian Poot, Lars Pollinder, Jonathan van ’t Hof, Lars van de Wetering, Patrick Pluim (72. Thomas van de Kolk), Frank Boers (72. Andrew Galea), Benjamin van Dijk, Peter Huijgen, Gieljan Tissingh (72. Mike Bouw), Karim Mulder, Marco de Vries.