Zaterdag 2G l Klop-effect bij Be Quick Zutphen, defensie AVW’66 onpasseerbaar

Zaterdag heeft Be Quick Zutphen bij het debuut van de nieuwe trainer Wilco Klop direct het eerste punt van het seizoen veroverd. Op Sportpark Zuidveen eindigde het duel tegen middenmoter Valleivogels in een doelpuntloze remise. De club uit Zutphen werd de afgelopen twee seizoenen kampioen in de vierde en derde klasse en kent een zeer moeizame entree in de 2e klasse G. Dinsdag werd met Wilco Klop een ervaren trainer vastgelegd die ook op de hogere amateurniveaus zijn sporen heeft verdiend. Met een punt uit veertien wedstrijden heeft Be Quick Zutphen nu nog een achterstand van zes punten op Lelystad’67 en van acht punten op FC Dinxperlo.

Dankzij een 2-0 overwinning op Lunteren en de nederlaag van Veensche Boys heeft AVW’66 de koppositie in de strijd om de tweede periodetitel heroverd. De club uit Westervoort won op Sportpark Hamerden dankzij doelpunten van de middenvelders Robin de Lange en Jaimy Toonen Dekkers in de tweede helft. De defensie van de ploeg van trainer Delano Verwey heeft nu al vijf duels geen tegentreffer gekregen, doelman Joep Smulders is inmiddels 480 minuten zonder tegentreffer. In de tweede periode heeft AVW’66 een voorsprong van twee punten op De Merino’s en drie punten op Veensche Boys, Renswoude en Unicum.

Door de 4-1 nederlaag tegen Renswoude is Batavia’90 geen koploper meer. Het Veenendaalse De Merino’s en Unicum uit Lelystad delen de koppositie van de 2e klasse G nu met een voorsprong van twee punten op Batavia’90. Asv Dronten volgt op vier punten.

 

Door onze redactie©