SC Millingen blijft bovenin meedraaien na zege op Overasseltse Boys

Millingen blijft mee doen bovenin de 4e klasse E door een 2-1 zege vandaag. De thuisclub kreeg de overwinning niet cadeau want het bolwerk van de wit-zwarten bleef lang overeind. 

 

OVB keeper Van Wagenberg toonde zijn klasse door inzetten van zowel Sam van der Velden als Niels Wingels te keren. Frenk Huisman wist de goalie van de Boys wel te passeren maar zag zijn uithaal door de lat gekeerd worden. De enige goede aanval van onze tegenstander leverde meteen resultaat op. Na een pass van Bram Meeuwsen zette Milan Nicolasen goed voor. Bas Janssen lukte het om vanuit een scrimmage de bal in het Millingse doel te deponeren: 0-1 in de 30e minuut.   Net als vorige week stond er ook nu bij rust een 1-1 stand op het scorebord. Niels Wingels had de sleutel gevonden om de defensie van de Boys open te breken. Zijn corner pal over de grond kwam bij Dirk Spann terecht. Deze schoot vanaf 20 meter de bal in de touwen en dat betekende zijn 150e competitiedoelpunt in Millingse dienst.

 

In de tweede helft zagen we kansen voor Menno Houkes en Maarten Smits maar een goal kwam hier niet uit voort. Het duurde tot de 70e minuut dat het thuispubliek opnieuw kon juichen. Frenk Huisman lanceerde Sam van der Velden en die schoot de bal keihard in het dak van de vijandelijke veste: 2-1. Toch had onze opponent van vandaag bijna een 100 % rendement gehaald uit hun twee kansen. Een sublieme pass van Roel van Eeuwijk sneed dwars door het midden van de Millingen defensie. Slechts uitstekend keepen van Paul Hanssen kon voorkomen dat Joep van de Groes de held van Overasselt werd.

Opstelling SC MILLINGEN:

 

Paul Hanssen, Freek Janssen, Daan Arnts,  Bram Slotboom, Rick Wolsing, Menno Houkes, Dirk Spann, Frenk Huisman (aanvoerder), Niels Wingels (Thom Celissen), Sam van der Velden en Maarten Smits.

Opstelling Overasseltse Boys:

Bart van Wagenberg, Toby van Eeuwijk, Bart van de Groes, (aanvoerder), Roel van Eeuwijk, Michiel Peeters-Weem, Bram Meeuwsen, Tom Derks,  Guus Peeters-Weem (Harm Arts, Thomas Peeters-Weem), Bas Janssen, Joep van der Groes en Milan Nicolasen (Sam Derks).

 

Verslaggever Hein van de Wal      Fotos: Paul Spann