De Treffers (za) kansloos tegen koploper FC Zutphen (Fotoalbum)

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag het nodige zelfvertrouwen op gedaan na een forse 6-0 overwinning op het bezoekende De Treffers uit Groesbeek. 

De overwinning kwam tot stand na een uitstekend gespeelde 1e helft die met een 5-0 voorsprong werd afgesloten. Het zelfvertrouwen is noodzakelijk omdat er de laatste 12 wedstrijden in de 3e Klasse A een harde strijd gevoerd zal moeten worden om het kampioenschap. Daarin zijn medekoploper OVC’85 en ESA , dat op 2 punten staat, voorlopig de grootste concurrenten.

FC Zutphen begon met goed uitgevoerde combinaties en in hoog tempo aan de wedstrijd. De tegenstander, die in Groesbeek de Zutphenaren op 3-3 had gehouden, werd op gejaagd.

De eerste kans was voor Jelle Macare, maar hij stuitte op de goed ingrijpende doelman Bas van Egeren. Maar in de 6e minuut liet Jelle Macare, via een prima actie, zijn directe tegenstander opnieuw zijn hakken zien. Zijn voorzet was niet te missen voor Nathan Geven en de 1-0 stond op het scorebord.

De Treffers trachtte wat terug te doen, maar de na een blessure terug gekeerde Marijn Sangers, stopte de kopbal van Patrick van Heesakkers uitstekend.

Aan de andere kant belandde een schot van Nathan Greven, na een goede actie, net naast.

Maar in de 17e minuut viel de 2-0 na een prachtig doelpunt. Rik Vlutters werd middels een uitstekende dieptepass van Nathan Greven aangespeeld, en zorgde met een hard en geplaatst schot voor de verdiende 2e treffer.

Nu waren de Zutphenaren helemaal los.

Een schot van Luuk Meijer belandde op de lat en even later overkwam Jelle Macare hetzelfde, na een geweldige actie van Lars Huber.  Een doelpunt kon niet uit blijven.

En de 3-0 viel in de 32e minuut door opnieuw Rik Vlutters, nu na goed voorbereidend werk van Niek Bakkerweerd.

Even later had Nathan Greven pech dat zijn schot net over het doel belandde na een goede combinatie met Lars Huber.

Maar in de 37e minuut was het middenvelder Lars Huber zelf die na een fraaie steekbal van Rik Vlutters voor de 4-0 zorgde.

En of dat al niet genoeg was, viel in de 42e minuut de 5-0. Khen Bakkerweerd stond aan het eind van opnieuw een mooie aanval tussen hem, Lars Huber en Nathan Greven.

Rik Vlutters had het halve dozijn kunnen volmaken, maar zijn inzet belandde nipt over het doel.

 

In de 2e helft was er aanzienlijk minder te genieten. De Treffers kreeg een goede mogelijkheid via invaller Bas Hendriks, maar hij zag zijn schot net naast gaan. Spits Niek Bakkerweerd stuitte tot twee maal toe op doelman Van Egeren.

Deze stopte een hard schot van Luuk Meijer.

In de 70e minuut wisselde FC Zutphen 3 spelers. Jesse de Vries, Sem Veeger en Lucas Hengstenberg, die debuteerde in het vlaggenschip, kwamen in het veld voor Khen Bakkerweerd, Niek Bakkerweerd en Jelle Macare.

In de 76e minuut was er een snel uitgevoerde aanval, die werd opgezet door Lars Huber. Hij bediende Jesse de Vries, die op snelheid door de verdediging sneed en doelman Van Egeren kansloos liet, 6-0.

FC Zutphen vond het verder prima en speelde de wedstrijd rustig uit. Lars Huber werd tot man of the match gekroond. De Zutphenaren gaan in de komende wedstrijd op bezoek in Heelsum bij rode lantaarndrager Redichem.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Koen Hulleman, David te Slaa, Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd ( 70. Lucas Hengstenberg), Rik Vlutters, Niek Meijer, Lars Huber, Jelle Macare ( 70. Sem Veeger), Niek Bakkerweerd ( 70. Jesse de Vries), Nathan Greven.

fotograaf: HANS TEN BRINKE.

KLIK HIER VOOR HET ALBUM