Valse start AGOVV tegen verrassend effectief Stroe (FOTOALBUM)

AGOVV beleefde tegen Stroe de spreekwoordelijke ‘valse start’ van het nieuwe kalenderjaar. Ondanks een comeback aan het einde van de eerste helft moesten de Blauwen de punten mee geven aan de bezoekers: 2-4.

In de competitiepauze rondom de feestdagen en de eerste weken van 2020 had AGOVV vertrouwen getankt met oefenzeges op Vios Vaassen (2-1) en Eerbeekse Boys (7-1). Hoewel zaterdag tegen Stroe enkele spelers ontbraken bij de thuisploeg, was er toch de hoop en verwachting om de goede reeks van voor de winterstop door te trekken.

Het kwam er zaterdag niet van. Al na een dik kwartier keek AGOVV tegen een 0-2 achterstand aan tegen een Stroe dat fel begon. De Blauwen waren niet bij de les en dat werd direct twee keer afgestraft. AGOVV moest dus in de achtervolging en deed dat in eerste instantie ook naar behoren. Een wat gelukkig tot stand gekomen doelpunt van topscorer Maikel van der Wijk – met hulp van de Stroe-defensie – en een heerlijke treffer van Moreno Schoenmakers zorgden voor de 2-2 ruststand.

Meteen na de pauze had AGOVV op 3-2 moeten komen, maar de inzet van Lars Hoekman ging tegen het aluminium. Het was helaas een van de laatste Apeldoornse wapenfeiten. Juist op het moment dat 2-2 wel een terechte uitslag leek, zette Stroe weer aan. AGOVV kwam niet meer onder de aanhoudende druk vandaan en capituleerde in de 85ste minuut. Zelf probeerde het nog iets te forceren in de slotminuten, maar zonder succes. In de extra tijd viel nog de 2-4.

Na een goede start van de tweede periode maakt AGOVV dus weer pas op de plaats. Door de uitslagen op de andere velden zakken de Blauwen naar plek elf, wat niet bepaald aansluit bij de sportieve ambities. De komende twee wedstrijden worden gespeeld op vreemde bodem: op 1 februari in Wageningen tegen SKV (15.00 uur) en op 8 februari om 14.30 uur in Harderwijk tegen Zwart-Wit.

Door: Rene Hullshof

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

EEN ORIGINELE FOTO KAN JE BESTELLEN VIA DEZE PAGINA

Verslag/kopij insturen naar de redactie kan via deze PAGINA