VIDEO l DFS pas in slotfase langs Nunspeet

Voetballend was DFS, met zeker zeventig procent balbezit, heer en meester tegen de bezoekers die vooral waren gekomen om tegen te houden.

 DFS domineerde de wedstrijd tegen vv Nunspeet dat gegroepeerd verdedigde en voor een punt naar de Betuwe was afgereisd. Nadat enkele voorzetten vanaf rechts niets opleverden schoot Lejic, na een corner, rakelings voorlangs waarna Den Heijer doelman Poot zijn inzet onschadelijk zag maken. Elf minuten voor de rust was het toch raak toen aanvoerder Davids, na een corner, de bal beheerst controleerde en raak schoot, 1-0 Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Na matig verdedigen kon Huijgen een rebound, na een redding van doelman Van der Kracht, tot de gelijkmaker en ruststand promoveren, 1-1

In de tweede helft bleef DFS moeite houden met de door Nunspeet opgetrokken muur. Ondanks veelvuldig balbezit werd er niet heel veel gecreëerd. Schoten verdwenen naast, over of in de veilige handen van doelman Poot. In de zevenenzestigste minuut bracht trainer Arts met Raterink en Ilkhan vers bloed binnen de lijnen. Na een fraaie combinatie tussen de invallers schoot Ilkhan over. Net toen een driepunter er niet meer in leek te zitten sloeg DFS alsnog toe. Nunspeet trok zowaar een keer ten aanval waarna de thuisploeg razendsnel omschakelde en profiteerde van de ruimte via invaller Ilkhan die een fraaie actie met de winnende treffer bekroonde, 2-1.

Achteraf bleek dit een gouden driepunter te zijn door de nederlagen van de directe concurrenten SVZW en Bennekom waardoor onze mannen aan kop gaan in 1D.

 

VIDEO: Cor Fidder                                               Foto: Niels Boersema