Achilles Veen deelt Duno nieuwe klap uit

Duno heeft op bezoek bij middenmoter Achilles Veen een nieuwe nederlaag geleden. De ploeg van trainer Roy de Haan verloor na een levendige wedstrijd uiteindelijk wat geflatteerd met 5-2.  Door de zevende nederlaag in de laatste acht wedstrijden heeft de Doorwerthse club inmiddels een vrije val op de ranglijst gemaakt en staat het op plaats twaalf nog maar net boven de degradatiestreep in de Hoofdklasse A.

Op het schitterende Sportpark De Hanen Weide moest Duno het zonder de drie centrale verdedigers Renzo van Duren, Hans Cooke en Jochem Jansen doen en waren ook Lars Hekkers, Joey Godee en Niels Willems geblesseerd afwezig. Binnen vijf minuten profiteerde de thuisclub al van matig verdedigen in de Doorwerthse gelegenheidsdefensie. Na goed storend werk van Rafael Boer maakte Koen Huntelaar echter al snel de gelijkmaker. In het laatste kwartier van de eerste helft werd de doelman van Duno Patrick ter Mate tweemaal gepasseerd: eenmaal na een snelle counter en via een directe vrije trap. Direct na rust scoorde Jean Willy Mapinga na een uitstekende actie van Andreas Dusink de aansluitingstreffer en werd het nog spannend in Veen. In het laatste kwartier nam Duno de nodige risico’s waarvan Achilles Veen tot tweemaal toe goed wist te profiteren: 5-2. Opvallend genoeg eindigde de heenwedstrijd in Doorwerth in een 5-2 overwinning voor Duno.

Door onze verslaggever©