Voorbeschouwing l Zelos ontvangt koploper FC Zutphen

FC Zutphen start de 2e helft van de competitie op 25 januari met een moeilijke uitwedstrijd tegen Zelos in Zelhem,

dat op de 5e positie van de ranglijst staat. De wedstrijd aan de Halse weg start om 15.00 uur. De ploeg uit Zelhem heeft 6 punten achterstand op FC Zutphen en dat zal men zeker niet verder willen laten op lopen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam er een eind aan een zegereeks van maar liefst 8 wedstrijden van de thuisploeg. In Arnhem tegen ESA ging het mis. Men verloor door 2 vroege doelpunten in een pittig duel met 3-0.

 

Zelos is voor FC Zutphen een tegenstander die vergelijkbaar zal zijn met Sportclub Eefde. Er zal dus volop strijd gevoerd moeten worden voor de punten, waarbij er een fit elftal aan de aftrap moet verschijnen. De Zutphenaren hebben zich voorbereid met 2 vriendschappelijke wedstrijden tegen BAS Biddinghuizen en FC Dinxperlo. Wat daarbij op viel was dat de intentie om voor de winst te gaan via goed voetbal zonder meer aanwezig was. Maar het ontbrak regelmatig aan de eindpass en het scorend vermogen. FC Zutphen zal er rekening mee moeten houden dat tegenstanders daar op zullen in spelen.

 

Het zal de komende wedstrijden voor iedere tegenstander een geweldige motivatie zijn om de koploper beentje te lichten. Er zal daarom rekening moeten worden gehouden met felle tegenstand. Met kleine of lichte blessures is het daarom niet verstandig aan de aftrap te beginnen.

Gelukkig vallen die op dit moment mee.

Alleen doelman Marijn Sangers kampt met een enkel blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen BAS. Mocht hij niet kunnen starten dan staan er goede vervangers klaar in de personen van 2e elftal keeper Matthijs de Jonge of jeugdkeeper Siem Isselman. Zij hebben in de afgelopen tijd hun waarde voor het team bewezen.

 

Bij FC Zutphen is Jelle Macare, die afgelopen maand vader is geworden van een dochter, clubtopscorer met 9 doelpunten. Bij Zelos is dit Menno Diepenbroek met 8 goals. Het zal een wedstrijd worden waar het publiek ongetwijfeld van zal kunnen genieten. FC Zutphen zal proberen de tegenstander onder druk te zetten, en Zelos zal loeren op balverlies bij de Zutphenaren om daarna direct toe te slaan. Hoe de uitslag ook zal worden, het publiek zal wel eens de grote winnaar kunnen worden van deze wedstrijd. Al met al is er volop reden om naar Zelos in Zelhem te komen.