Matige generale van FC Zutphen in oefenduel tegen FC Dinxperlo

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op sportcomplex ’t Meijerink een matige wedstrijd gespeeld tegen FC Dinxperlo en met 0-1 verloren.

Het werd daardoor geen goede voorbereiding op de naderende competitie.

Het veldspel van de Zutphenaren was goed en ook het vroegtijdig veroveren van de bal verliep goed. FC Dinxperlo moest zich dan ook beperken tot verdedigen. Maar in een van de weinig aanvallen wist men toch in de 20e minuut te scoren, doordat de verdediging van FC Zutphen niet alert reageerde.

In de 1e helft verprutste FC Zutphen een groot aantal uitstekende kansen. Jesse de Vries miste enkele goede mogelijkheden, en ook Jelle Macare wist  voor open doel niet tot scoren te komen omdat hij op de paal schoot. De paal stond ook een treffer van Nathan Greven in de weg, die ook nog de pech had dat een doelpunt wegens buiten spel werd afgekeurd.

Na de rust was het invaller Niek Bakkerweerd die het niet veel beter deed en ook een paar prachtige kansen miste.

Bij FC Zutphen ontbrak het aan de nodige scherpte en een goede eindpass voorin.

Het een klasse hoger spelende FC Dinxperlo stelde daar weinig tegenover, maar ging wel met de overwinning naar huis.

Komende zaterdag zal FC Zutphen op bezoek bij Zelos in Zelhem uit een ander vaatje moeten tappen, om de punten mee naar Zutphen te nemen.

In het team van FC Zutphen debuteerde doelman Siem Isselman dit seizoen. Hij speelde vorig jaar al enkele wedstrijden in het vlaggenschip van de Zutphenaren.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Koen Hulleman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Khen Bakkerweerd ( 68. Lucas Hengstenberg), Lars Huber ( 46. Niek Bakkerweerd), David te Slaa, Luuk Meijer ( 36. Rik Vlutters), Jelle Macare, Nathan Greven, Jesse de Vries.