Beker l Strijdvaardig Vitesse O19 schakelt Ajax O19 uit via strafschoppen

Arnhem – Het bekerduel tussen Vitesse O19 en Ajax O19 kon zaterdagmiddag in de eerste helft nog alle kanten op. Halverwege was de stand 0-0.

Hoogtepunt was de scheidsrechter fout waarbij Ajax middenvelder Tunahan Tasci dacht dat hij penalty kreeg wegens overtreding in de zestien. Dat werd snel door de grensrechter gecorrigeerd om buitenspel te vlaggen voor Tasci.

Na rust had Ajax meer balbezit. De ploeg van trainer John Heitinga nam in de slotfase de leiding via spits Damjan Dostanic. Maar niet veel later kwam Vitesse langszij een prachtige vrije trap op de rand van zestien door Enzo Cornelisse. De Arnhemmers toonden zich vervolgens koelbloediger vanaf 11 meter. Pas na 9 penalty’s werd het beslist bij een stand van 5-4.

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

EEN ORIGINELE FOTO KAN JE BESTELLEN VIA DEZE PAGINA

Verslag/kopij insturen naar de redactie kan via deze PAGINA