Tussenbalans l Habib Al Mohsinawi (vv Veenendaal) “Iedereen is aan elkaar gewaagd, dat maakt het een mooie competitie maar ook onvoorspelbaar”

Veenendaal – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

Na een stroeve seizoenstart heeft Veenendaal selectie zijn visie goed opgepakt en heeft Veenendaal een mooie serie van 19 uit 7 neergezet. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop werd er verloren waardoor Veenendaal hun koppositie af hebben moeten staan. We namen contact op met Habib Al Mohsinawi die dit seizoen naast VDZ ook leiding heeft bij de selectie van Veenendaal.

Tussenbalans

“We willen meedoen om de prijzen en daar hoort deze positie wel bij. Dit is geen klasse waarin je zomaar even kampioen wordt. Gelet op de eerste twaalf wedstrijden zijn er zijn wel zo’n 11 ploegen die nog aanspraak kunnen maken op de titel. Het verschil tussen de nummer 1 en 11 is slechts 8 punten. Iedereen is aan elkaar gewaagd, dat maakt het een mooie competitie maar ook onvoorspelbaar.  We wisten vooraf dat er sterke ploegen tussen zouden zitten die het elkaar lastig kunnen maken. Veel streekderby’s met verrassende uitslagen en zoals ieder seizoen zijn er toch een aantal ploegen die boven verwachting presteren.”

Verwachtingen voor 2e seizoenshelft

“We gaan voor minimaal een periodetitel zodat promotie een mogelijkheid blijft. VVOP, Terschuurse Boys, SV Otterlo en Zwart Wit ’63 zijn kanshebbers op de titel. Ik denk dat wij als verrassing wellicht ook mee kunnen doen als we een constant niveau kunnen halen en niet meer zo hard door de ondergrens zakken bij tegenslagen.”