Wintertransfers l Duno haalt per direct deze drie aanwinsten

Duno heeft de selectie tijdens de winterstop een flinke kwaliteitsinjectie gegeven. De ambitieuze Doorwerthse hoofdklasser heeft zich per direct versterkt met verdediger Kenny Elders, middenvelder Niels Willems en aanvaller Jean Willy Mapinga. De winnaar van de districtsbeker Oost kende onder de nieuwe trainer Roy de Haan een geweldige competitiestart, maar had mede door een aantal blessures een flinke terugval. Door het vertrek van Cali Daniel, Sherwin Grot en Jesse Korn had Duno ruimte om het trio versterkingen tot het einde van het seizoen vast te leggen.

 

Kenny Elders is een 24-jarige linksbenige verdediger die de hele jeugdopleiding van NEC doorliep. Omdat een doorbraak in de Nijmeegse hoofdmacht uitbleef, stapte de multifunctionele Elders in 2015 over naar Achilles’29. In Groesbeek speelde de snelle Elders in totaal 37 wedstrijden in de Eerste Divisie. In 2017 maakte Elders de overstap naar Lienden waarin hij een onbetwiste basisspeler was en tot 45 wedstrijden in de Tweede Divisie kwam. Nadat eind 2018 alle contracten in Lienden werden verbroken, stopte Elders met voetballen om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. Elders wil het voetballen bij Duno combineren met zijn eigen bedrijf als personal trainer.

Kenny Elders (midden)

Niels Willems maakt in de winterstop de overstap van Balcatta FC uit Australië naar Duno. De 21-jarige aanvallende middenvelder met een verleden bij onder meer De Graafschap, Vitesse, SML en RKHVV speelde bij Achilles’29 en Lienden in de Tweede Divisie. Begin dit jaar maakte de ambitieuze middenvelder de overstap naar Australië. Mede door een dubbele liesbreuk werd het tweede deel van zijn buitenlandse avontuur geen groot succes. Bij Duno hoopt de makkelijk scorende middenvelder zich weer in de kijker te spelen voor de amateurclubs op het hoogste niveau in Nederland.

De derde winterstopversterking van Duno is de 23-jarige Jean Willy Mapinga. De pijlsnelle aanvaller speelde onder meer voor ESA, NEC, Almere City en Sparta Nijkerk voordat hij in 2018 de overstap maakte naar Duitsland. Na een seizoen bij Viktoria Goch en een half seizoen FSV Duisburg wil de Arnhemse vleugelflitser het voetbal in Nederland combineren met zijn maatschappelijke carrière.

Voordat Duno op 18 januari de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen DHSC speelt het nog een oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Barcelona tegen Silvolde en op 11 januari een vriendschappelijk duel tegen Xerxes/DZB op 11 januari in Doorwerth.

 

Door onze redactie©