Herfstkampioen FC Zutphen te sterk voor DVE Trajanus

FC Zutphen heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop uitstekende zaken gedaan. Niet alleen werd er knap gewonnen bij Trajanus, maar de concurrentie verspeelde punten, doordat de achtervolgers tegen elkaar speelden. FC Zutphen heeft nu 3 punten voorsprong op nummer 2 OVC “85 en 5 punten op nummer 3 ESA. Naast het herfstkampioenschap, werd ook de 1e periode gewonnen, zodat de Zutphenaren op een uitstekende seizoenstart kunnen  terug zien.

 

FC Zutphen speelde in Nijmegen tegen Trajanus, dat nu voorlaatste staat, niet haar beste wedstrijd. Na de snelle 0-1 gaf FC Zutphen de voorsprong in 7 minuten uit handen. De thuisploeg, die bij vlagen goed voetbal liet zien, maakte het FC Zutphen tot 20 minuten voor tijd knap lastig. Maar de Zutphenaren leverden een goede teamprestatie door niet in paniek te raken, en de tegenstander voetballend af te troeven. Wel werden er van beide kanten een paar enorme kansen gemist. Ongetwijfeld zal ook het slechte veld daar een rol in gespeeld hebben.

 

Binnen 5 minuten lag de 0-1 achter de doelman van Trajanus. Een goed genomen vrije trap van Rik Vlutters belandde via de handen van de doelman en de doelpaal voor de voeten van Jelle Macare, die zich deze kans niet liet ontnemen, 0-1.

Kort daarna was het Nathan Greven die naast schoot, terwijl hij de bal breed had moeten leggen. En aan de andere kant was het Cent Celikten, die zijn inzet naast het doel zag belanden.

In de 12e minuut viel de 1-1. Bij een mooie aanval vanaf links werd er slecht ingegrepen in de Zutphen defensie, waarna spits Hazar Can ongedekt kon scoren.

FC Zutphen kreeg daarna mogelijkheden via Jelle Macare en Jesse de Vries, maar doordrukken konden de Zutphenaren niet. Sterker nog, aan de andere kant was er enorme kans voor Hazar Can, nadat de prima leidende scheidsrechter Klaassen door liet gaan terwijl de gehele defensie dacht dat het buiten spel was. De spits van Trajanus miste de voorzet voor open doel.

In de 42e minuut viel echter toch nog de 1-2. Een uitstekende dieptepass van Nathan Greven op Lars Huber had tot gevolg dat de behendige middenvelder zijn tegenstanders er uit liep en alleen voor de doelman kwam, die hij met een prachtige lob verschalkte.

Op slag van rust had Lars Huber de wedstrijd kunnen beslissen na een mooie aanval, maar hij schoot over.

 

In de beginfase na de rust was het Trajanus, die alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren. Een buitenspel doelpunt werd afgekeurd, en even later was er een overtreding op Luuk Meijer, anders was het opnieuw mis gegaan voor de Zutphenaren.

Maar het was Jelle Macare, die na een mindere 1e helft, in deze fase de beslissing forceerde. Eerst was er een uitstekende voorzet op Jesse de Vries, die echter de grote kans om zeep bracht.