WNC en Sliedrecht schieten niets op met gelijkspel (FOTOALBUM)

De uitwedstrijd tegen WNC en volgende week thuis tegen Nieuw Lekkerland, zouden na het puntverlies (3-3) van vorige week tegen Montfoort, prima gelegenheden zijn om dit kalenderjaar in stijl af te sluiten. Zaterdag 7 december in Waardenburg tegen WNC kwam hier in ieder geval (nog) niets van terecht. In een voor Sliedrecht moeilijke wedstrijd bleven de ploegen steken op een 0-0 gelijkspel.

Door – Joop Hartog (Sliedrecht)

 

Alhoewel de start van Sliedrecht goed was, waarbij zich al direct een paar doelpogingen aandienden, nam de thuisclub het initiatief al snel over en ontspon zich een wedstrijd met een redelijk hoog tempo, maar tegelijkertijd ook veel slordigheden. De teams probeerden elkaar af te troeven en Sliedrecht had de meeste moeite met het glibberige natuurgrasveld. WNC, dat zich vooraf al tevreden toonde met een gelijkspel tegen één van de titelkandidaten, had in de eerste helft de beste kansen, maar o.a. Gideon Emanuels faalde tot tweemaal toe in scoringspositie.

Ver onder ons niveau

In die fase van de wedstrijd had WNC op het middenveld met enkele balvaardige spelers wel de controle. Sliedrecht moest veel de lange ballen hanteren en die kwamen niet altijd goed aan. Nog voor de pauze moest de niet geheel fitte Luciano van Harlingen worden gewisseld voor Anthony Fortes Furtado. Met de  0-0 ruststand kon Sliedrecht niet ontevreden zijn, wel met het vertoonde spel. “We speelden ver onder ons niveau, ondanks dat we voldoende tijd kregen van de tegenstander, maar we konden ze op plaatsen waar hun defensie kwetsbaar was, geen pijn doen”, aldus een teleurgestelde trainer v.d. Steen.

Handvol kansen

De tweede helft liet Sliedrecht veel beter voetbal zien en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de WNC-helft af. Er waren zeker een handvol kansen waarin gescoord had moeten worden, maar het was steeds “net te laat” of “niet zuiver genoeg”. Ook Jordy de Jong moest met te veel kleine pijntjes worden gewisseld en alhoewel de druk op het WNC-doel vaak groot was, bleven de tegenstoten van de gastheren uiterst gevaarlijk. Gelukkig voor Sliedrecht stond het vizier van de WNC voorwaartsen ook niet al te scherp en werd met een bloedeloos gelijkspel de eindstreep gehaald. Een soort van tevredenheid bij WNC, maar zeker niet bij Sliedrecht dat vandaag niet in staat was om het niveau te halen waarvoor het wordt aangezien en wat het normaliter wel haalt.

Fotograaf: Joost van Mourik

KLIK HIER VOOR HET ALBUM