DVOV weer onder de voet gelopen door koploper FC Zutphen (9-1)

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een klinkende 9-1 overwinning behaald op het bezoekende DVOV. FC Zutphen trok de lijn van de afgelopen dinsdagavond door, toen in Apeldoorn bij eerste klasser CSV een knappe 1-4 overwinning werd behaald.  Ook toen was er sprake van razend snel uitgevoerde combinaties, waarbij de spelers niet zelfzuchtig waren en continu de vrije man zochten. Tegen DVOV dat een technisch goede ploeg heeft, die probeert te voetballen, maar daardoor ook veel ruimte weg geeft, liep het als een trein.

 

Er was bij de Zutphenaren geen enkele zwakke speler te vinden, waarbij Jelle Macare de absolute uitblinker was. Hij scoorde 3 doelpunten, en was deze middag niet af te stoppen, en werd voortdurend door het midden trio gezocht. Deze talentvolle speler voelt zich in het jonge team als een vis in het water. Binnen een half uur stond het 5-0, en daarbij misten de Zutphenaren ook nog een aantal opgelegde kansen, en had men te maken met een uitstekende DVOV doelman Jonne Olijslager.

 

FC Zutphen werd al in de 2e minuut in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Niels Jonkman, die de bal ongelukkig op zijn schoen kreeg na een goede actie van Jesse de Vries.

In de 14e minuut viel de 2-0 na een vloeiende aanval via Jelle Macare en Lars Huber. Laatstgenoemde bood Jesse de Vries een niet te missen kans.

Nadat Jesse de Vries daarna een enorme mogelijkheid miste, na een goede aanval via Koen Hulleman en Jelle Macare, was het in de 19e minuut 3-0 door Nathan  Greven, die raak schoot uit een goed ingestudeerde corner.

In de 21e minuut viel de 4-0 door Jelle Macare. Hij kopte raak na een oogstrelende aanval waarbij geen speler van DVOV de bal aan raakte.

De ploeg uit Velp probeerde te voetballen, en men kwam er een aantal keren goed uit. De ploeg beschikt over een aantal goede spelers zoals Olaf Jonkman, Mark Otten en Kwin Bastiaanse.

Nadat Nathan Greven en Jesse de Vries enkele grote kansen hadden gemist, na sterk aanvalsspel, kon een doelpunt niet uit blijven.

Het was in de 29e minuut Rik Vlutters die aan het eind van een combinatie stond, die werd opgezet door Luuk Meijer, en door Jelle Macare en Jesse de Vries uitstekend werd uitgevoerd. Dat betekende de 5-0.

Daarna was het sterk keeperswerk van Jonne Olijslager, die doelpunten van Luuk Meijer en Jelle Macare in de weg stond.

 

In de 2e helft zorgde Lars Huber in de 53e minuut via een strafschop voor de 6-0. Hij was zelf onderuit gehaald, en schoot de strafschop de paal, maar wist vervolgens de terug springende bal te verzilveren.

DVOV kwam er daarna steeds meer uit met goed spel. Mark Otten miste een goede mogelijkheid, maar bijna werd er gescoord aan de andere kant. Het was Koen Hulleman die na een mooie individuele actie op de paal schoot.

FC Zutphen kon het zich veroorloven in de 60e minuut 3 man te wisselen voor spelers die ook zonder meer speelminuten verdienden vanwege hun goede spel in de afgelopen tijd.

Nadat Olaf Jonkman een goede mogelijkheid miste was het in de 68e minuut wel raak. Hij liet met een goede inzet in de verste hoek doelman Marijn Sangers kansloos, 6-1.

Kort daarop had Sem Veeger kunnen scoren, maar hij stuitte op doelman Olijslager.

Maar in de 77e minuut was het alsnog raak en viel de 7-1.

Het was Jelle Macare die scoorde na een prima combinatie met Sem Veeger

In de 80e minuut was het Jelle Macare die het mooiste doelpunt van de middag maakte. Een goed genomen corner nam hij ineens via een zijwaartse volley op de schoen, en de bal ging onhoudbaar in de kruising, 8-1.

Nadat Marijn Sangers nog een geweldige redding verrichtte, was het Niek Bakkerweerd, die aan de andere kant een voorzet van Luuk Meijer naast schoot.

Vervolgens was het doelman Olijslager die met een prachtige redding een kopbal van Niek Bakkerweerd onschadelijk maakte.

Maar het laatste woord was aan Hidde Ruessink, die in de 89e minuut een prachtige aanval via Luuk Meijer doeltreffend af rondde, 9-1.

FC Zutphen was verantwoordelijk voor een prachtige voetbalshow, en zal moeten proberen deze vorm vast te houden. Naast de thuisploeg was het publiek deze middag de grote winnaar.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Koen Hulleman, David te Slaa, Hidde van Kalker ( 60. Hidde Ruessink), Jan van der Mark, Luuk Meijer, Lars Huber, Rik Vlutters, Jelle Macare, Nathan Greven ( 60. Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries ( 60. Sem Veeger).

Door: Gerjan Nijland