Regioderby tegen WNC prooi voor Nivo-Sparta (FOTOALBUM)

ZALTBOMMEL – In Zaltbommel stond de derby tussen Nivo Sparta en WNC op het programma. Een derby zonder veel historie, zeker niet in competitieverband. De punten bleven terecht in Zaltbommel. Nivo Sparta won met 3-0.

Bron: Regio-Voetbal

En dus was trainer Theo de Boon uiterst tevreden. “Op de offday van vorige week na, hebben we de laatste weken een goede serie. De punten kunnen we nog steeds goed gebruiken, want we staan nog altijd te laag. We hebben vandaag wel laten zien dat we hoger horen te staan.”

WNC-trainer Cor Prein erkende dat Nivo de betere ploeg was, maar had toch moeite de nederlaag te accepteren. “Want voor het doelpunt voor rust wordt een overtreding gemaakt en de twee goals na rust zijn gewoon grote persoonlijke fouten van ons. Dan vind ik zo’n nederlaag niet nodig. Maar uiteindelijk wel terecht. Want ook wij hebben kansen gekregen, maar daar gingen we ook niet goed mee om.”

Broers
Nivo-WNC was ook de strijd tussen de drie broers Goesten. Doelman Rob en aanvaller Bart wonnen met hun ploeg van WNC’s Giel Goesten. Rob Goesten hield de nul, Bart Goesten maakte de 3-0 en Giel Goesten viel wrang genoeg bij de 1-0 geblesseerd uit. De al vaker geplaagde verdediger greep daarbij meteen naar zijn knie, maar wist na afloop niet precies wat er aan de hand was.

“Natuurlijk schrok ik me meteen kapot. Maar ik weet nog niet wat er mis is. Het kan mijn knie zijn, maar ook m’n bovenbeen of kuit. Ik hoop dat het meevalt.”

Duw in de rug
Over die 1-0 werd nog wel even doorgesproken. Nivo-spits Christiaan Perrier leek een overtreding te maken op Goesten, die daarbij ongelukkig neer kwam. Scheidsrechter Richard van de Rest zag er niks in en Perrier kopte prachtig de 1-0 binnen.

De spits zelf was zich van geen kwaad bewust. “Ik heb hem helemaal niet gezien. Hij liep eerder tegen mij op. En ik knikte hem daarna inderdaad lekker in, ja.”

Goesten: “Ik zou hetzelfde zeggen als ik hem was, maar hij haakte me en gaf me een duw in m’n rug. Dat doet hij ook gewoon slim, zeker als de scheidsrechter dat niet ziet.”

De reactie van De Boon was misschien wel het meestzeggend. “Christiaan zei me dat hij echt geen overtreding maakte. Ik geloof hem, maar Chris is wel een slimme spits”, lachte De Boon.

Onder druk
WNC moest in de tweede helft dus komen en deed dat ook. Nivo Sparta stond onder druk en dus kwam de 2-0 na een kwartier wel erg gelegen. De WNC-defensie ging in de fout en Perrier profiteerde met zijn tweede optimaal. WNC kreeg daarna via twee keer Gideon Emanuels en Nehemia Sanaky kansen op de aansluitingstreffer, maar speelde een verloren wedstrijd. Zeker toen doelman Arjen Kaasjager een corner uit zijn handen liet glippen. Bart Goesten profiteerde dankbaar: 3-0.

Perrier hoopt dat zijn ploeg de zege een goed vervolg kan geven. “Dat wordt met deze groep wel een keer tijd. We trainen altijd goed, maar op zaterdag kan het allemaal anders vallen. Vandaag was het goed en we moeten zorgen dat het dat volgende week in Terneuzen weer is.”

KLIK HIER VOOR HET ALBUM VAN JOOST VAN MOURIK

Klik HIER voor het album van Marco Oomen