Punt DVS’33 als troost voor goede inzet onder leiding van nieuwe trainer

ERMELO – DVS’33 heeft haar eerste duel onder trainer Simon Quaali met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Zeeuwse Hoek. Daarmee beloonde de thuisploeg zichzelf niet voor de positieve opstelling en veel druk naar voren.

Bron: ErmelovanNU

Quaali had zijn ploeg met hele andere intenties het veld ingestuurd dan tot nu toe deze competitie. Het ging ten koste van Jorran van Santen doordat er weer ‘gewoon’ met vier verdedigers werd gestart met Olivier Pilon op de tien positie. Het zorgde voor een leuk duel, ook omdat Hoek lange tijd ook aanvallende intenties had. Het eerste kwartier was voor de Ermelose ploeg, dat een actieve Pilon zag acteren die geluk en zuiverheid nog ontbeerde en met een vooruitgeschoven Öztürk en Vloedgraven. Joshua Patrick had de score kunnen openen na een prachtige pass van Roald de Vries die zich als echte linksback zichtbaar op zijn gemak voelde. Doelman De Jonghe redde echter fabuleus. Na twintig minuten was Hoek de bovenliggende partij waarbij aanvoerder Basil Camara de 0-1 wist te voorkomen.

Driehoekjes

Hoewel nog niet overdadig, ontstonden er toch een aantal prachtig opgezette aanvallen bij DVS’33 Ermelo. Uit een van deze driehoekjes leek Öztürk de bal binnen te tikken, maar op onnavolgbare wijze kreeg de middenvelder zijn voet net niet tegen de bal, anders was het zeker 1-0 geweest. DVS ’33 speelde zeker niet groots en gelukkig, maar in de rust werd er absoluut positief nagepraat. Het wachten was echter op de voorsprong.

Sterk begin tweede helft

De Geelzwarten hadden in de rust de schroom helemaal van zich afgeworpen en drukte Hoek direct ver achteruit. Uit een serie van drie mooie aanvallen miste Benjamin Roemeon de grootste kans. Hij hield het hoofd net niet koel nadat hij prachtig vrij was gespeeld en mikte over. Daarna heerste DVS’33 en kwam Hoek niet meer aan voetballen toe. Het resulteerde weliswaar in een groot veldoverwicht, maar het was ook de vraag wie er bij DVS’33 zou moeten scoren. Roemeon kwam de hele middag niet echt los van zijn directe bewaker die hem aardig aan banden wist te leggen. Uiterloo was balvast in de spits, maar geen echte kopper. Patrick was op rechts vaak te ver van de goal verwijderd. Uiterloo was overigens heel dicht bij een treffer met een prachtige individuele actie, maar de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. Met vers bloed, Soufian Moro voor Pilon, hoopte Quaali alsnog de winnende goal af te dwingen. Dat lukte niet alhoewel het in de dying seconds van de wedstrijd zo maar had gekund want Joshua Patrick wist een harde voorzet van rechts net niet binnen te tikken. De goede intenties deed het publiek zichtbaar goed want het leefde, zeker in de tweede helft erg mee met de ploeg. En dat mag het team zien als een compliment.

Foto: Theo Aalten